Bestemmingen

De charmes van Frankrijk

posted by Admin 22 februari 2017 0 comments

Frankrijk is een land met een rijke cultuur. Om land staat bekend om vele redenen. Literatuur, architectuur, gastronomie, film, toneel, beeldende kunst, muziek. Noem maar op. Ik noem in dit artikel enkele redenen waarom in Frankrijk zo aantrekkelijk en charmant vind.

Gastronomie
De Franse keuken is bekend over de hele wereld en draagt tevens bij aan het zelfbeeld van de Fransen. Het land kent veel streekgerechten. Daarnaast moeten we natuurlijk niet de Franse wijn en kaas vergeten. Zo zijn er wel 400 soorten verschillende Franse kaas. Maar we vinden het culinaire Frankrijk ook terug op andere manieren. Wat is er heerlijker om met een pain (stokbrood) of een zak vol croissants over de camping te lopen?

Architectuur
Door heel Frankrijk zijn imposante bouwwerken en een bijzondere bouwstijl te zien. Iedere keer wanneer ik me in Parijs verplaats, lijkt er geen einde aan te komen. Veel bekende architectonische hoogstandjes staan op de lijst van het Werelderfgoed. Bijzondere bouwwerken in Parijs zijn het het Parijse Louvre, de Notre Dame en de Sacre Coeur. Persoonlijk vind ik het Kasteel van Versailles, de Kathedraal van Reims en de Notre Dame van Amiens erg bezienswaardig. Ik zeg er eerlijk bij: ik kan nog wel even doorgaan met het noemen van imposante bouwwerken. Daarom geef ik mijn selecte keuze. Deze digitale rondreisgids laat je verder kennis maken met Frankrijk.

Franse muziek
Op het gebied van muziek ben ik een absolute liefhebber. Dagelijks kan ik wegdromen bij de fantastische Franse chansons. Een chanson is het Franse woord voor ‘lied’. Vaak heeft een chanson een poëtisch-verhalende vorm. Chanson is een erg oud begrip. In de Middeleeuwen werd het gebruikt om de liederen mee aan te duiden die werden gezonden door de troubadours, vaak als uitdrukking van de hoofse liefde. In de renaissance bestond het genre ook nog steeds. Het was het polyfoon lied met een melodieuze tekst en veel onomatopeeën. Bekende Franse chansonniers zijn Jacques Brel, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud.

You may also like

Leave a Comment