Tips

Vakantie? Ga eens lekker backpacken!

posted by Admin 11 mei 2017 0 comments

Heb je verlof of vakantiedagen beschikbaar? Dan kiezen veel mensen om er even lekker tussenuit te gaan. De een prefereert een luxe vakantie aan het strand in een all inclusive hotel, de andere vindt het heerlijk om back to basic in een klein tentje in de bergen te toeven. Soms heb je wat langer vrij van werk en dit is een uitgelezen kans om voor een langere periode de sleur achter je te laten. Een leuke manier om die tijd door te brengen is door te gaan backpacken.

Backpacken kan overal

Met een rugzak en verder niets kun je op zoveel mooie plekken komen. Populaire backpacklanden zijn Australië, Nieuw Zeeland en Thailand. Maar ook in Zuid Amerika zijn bijzondere landen om alleen of samen door te trekken. Zelf dichter bij huis, in Europa zijn er genoeg hostels en bezienswaardigheden om van je vakantie een geslaagde backpackvakantie te maken. Ben je nog nooit gaan backpacken of wil je meer informatie over het levens als backpacker? Dan zijn er tal van websites waar je alles over backpacken te weten kunt komen.

Goedkoop reizen

Een van de grote voordelen van een backpackvakantie is dat het vaak low budget is. De overnachtingen in een hostel kosten niet veel. Er zijn natuurlijk luxe hostels bij waar je een eenpersoonskamer kunt boeken, maar over het algemeen betaal je niet meer dan 15 USD voor een bed in een dorm. Bovendien is dit ook een gezellige ervaring; je ontmoet op deze manier andere backpackers waarmee je ook uitstapjes kunt maken. Ben je niet zo goed in talen? Geen probleem. In drie weken in een Engels, Spaans of bijvoorbeeld Aziatisch land heb je de basis zo onder de knie.

Werken en reizen

Backpacken wordt veel gedaan over een lange periode. Dit is mede mogelijk omdat veel backpackers tijdens hun backpackavontuur gaan werken. Ga eens een paar weken fruit plukken in de outback van Australië of bijvoorbeeld wandelpaden aanleggen op de Galapagos eilanden.

You may also like

Leave a Comment