Tips

Zo voorkom je oplichting met je huurauto op vakantie

posted by Admin 30 januari 2020 0 comments

Yes! Je langverwachte vakantie is aangebroken. Vol energie (of uitgeput van de lange reis) kom je aan op bestemming. Eenmaal aangekomen, zoek je een taxi die je naar bestemming kan brengen of je huurt een auto. Met het huren van een auto sta je vrij waar je wilt zijn en kun je je hele vakantie zelf indelen. Ideaal! Na 2 weken touren door het mooie gebied, lever je de auto weer in. Maar huh, snelheidsovertredingen en/of krassen op de auto? Daar weet je niks van af. Het komt vaak voor dat je wordt beboet voor dit soort kosten, waarbij er dus sprake is van enige oplichting. Goed opletten dus! Een aantal tips om oplichting te voorkomen lees je hieronder!

Maak foto’s

Vanaf het moment dat je de huurauto in bezit hebt, moet je vrijwel meteen foto’s maken van de auto. Denk hieraan aan elke (grote) kras die zich al op de auto bevindt, maar ook aan deukjes of algemene foto’s van de staat van de auto. Dit is belangrijk, omdat je dan achteraf geen valse beschuldigen kunt krijgen. Daarnaast is het ook verstandig om het interieur kort te filmen en een foto te maken van de kilometerstand. Dit wordt vaak door het verhuurbedrijf ook gedaan, maar zo loop je niet de kans om hierin opgelicht te worden. We moeten niet vergeten dat er ook genoeg goede autoverhuur bedrijven zijn en het beste is om dit vooraf goed te checken. Je kunt bij TUI auto huren eenvoudig, vertrouwd en voordelig een auto huren voor op je vakantie bestemming. Je kunt dan een auto vanuit Nederland boeken, zodat je ook alle tijd hebt om goed de voorwaarden door te nemen.

Té mooi om waar te zijn

Het is van belang om vooraf goed de reviews van de verhuurmaatschappij te checken. Het kan best dat je bij een bedrijf een auto kunt huren voor maar zo’n 50 euro per week. Je moet dan goed bij jezelf afvragen of dit echt mogelijk is of dat ze je proberen op te lichten. Vaak heb je er geen zin in dat als je daar aankomt dat je de auto verplicht moet afnemen, en dat je ook nog eens een hoop extra verzekeringen en/of kosten moet betalen. Goedkoop is duurkoop, dus let hiermee goed op! Je kunt bij de verhuurmaatschappij ook vaak een verzekering afsluiten, maar dan ben je alsnog niet voor de belangrijkste kosten zoals schade aan banden, ruiten en spiegels niet verzekerd. Je kunt er dan ook voor kiezen om je ergens anders te verzekeren, zodat je zeker weet wat wel of niet vergoed wordt.

Tanken

Wanneer je met plezier de auto hebt gehuurd, komt er ook een tijd van terugbrengen. Vaak is het verstandig om nét voordat je je auto inlevert, de auto nog even vol te tanken. Kijk dus goed vooraf waar je dit kunt doen in de buurt. Bewaar zo nodig te tankbon, zodat je kunt aantonen dat je hebt getankt. Als je met een halflege benzine auto de auto terugbrengt, kun je hoge prijzen verwachten voor een liter benzine. Let hiermee dus goed op!

Eigen navigatie

Ondanks we tegenwoordig binnen Europa gratis gebruik kunnen maken van het internet, kiezen we toch nog voor het gemak met het gebruiken van een navigatie. Deze kun je vaak huren bij de maatschappij, maar hier zitten flinke kosten aan verbonden. Je kunt er ook voor kiezen om je maps op je telefoon offline te zetten en zo zonder het gebruik van internet je route aan te zetten. Hier zijn diverse apps voor zoals bijvoorbeeld Maps.me. Een populaire reisapp voor offline routes dus. Succes!

You may also like

Leave a Comment