Tips

De 4 mooiste wildparken in Zuid Afrika

posted by Admin 26 april 2018 0 comments

Zuid Afrika is dé plek voor ontelbaar veel wildparken met ongerepte natuur en vele dieren. Een safari door Afrika kan je naar de mooiste plekken brengen en voor vele hoogtepunten zorgen. Bepalen naar welk(e) wildpark(en) je gaat, kan ook nog knap lastig zijn, door het grote aanbod. De 4 mooiste wildparken in Zuid Afrika hebben wij voor je op een rijtje gezet!

1. Addo Elephant Park

De eerste in de lijst is het Addo Elephant Park, met een afmeting van ongeveer 164.000 hectare. De naam verklapt het al, als je olifanten wilt spotten zit je hier goed! Daarnaast kan je, met wat geluk, ook diverse tropische vogels, leeuwen en zebra’s spotten. Naast het spotten van diverse dieren is het ook prachtig om te zien hoe het landschap in dit park eruit ziet. Dit is namelijk erg divers en varieert van droge bergachtige gebieden tot kustwateren.

2. Kruger National Park

Het mooiste en tevens ook grootste wildpark van Zuid Afrika, is Kruger National Park. Als je de Big Five wilt spotten, is dit park ideaal! Hier zal je gegarandeerd olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels spotten, mits je goed blijft kijken natuurlijk! Daarnaast zijn er nog honderden andere diersoorten die je op beeld kan zetten. Wanneer je van plan bent dit park te bezoeken, is het aan te raden om hiervoor meerdere dagen uit te trekken. Er is zoveel te zien, dat dit tijd vergt. Ook is er dan de mogelijkheid om een safari tour overdag en/of in de nacht te doen.

3. Bontebok National Park

Ook het Bontebok National Park hoort tot een bijzondere reisbestemming in Zuid Afrika. Dit park is geschikt voor de natuurliefhebbers, omdat het park diverse bergen op de achtergrond afbeeld. Het leuke aan dit park is dat je het lopend, of met een mountainbike kan bezoeken. Naast Bontebokken zijn er ook honderden verschillende vogels te spotten en uiteraard diverse inheemse diersoorten.

4. HLUHLUWE IMFOLOZI

Dit, haast eeuwenoude, park bestaat uit twee delen (Hluhluwe en Imfolozi) en zijn verbonden door een soort corridor. Dit park kan je zowel met eigen auto bezoeken als met een safari tour of jeeprit. In dit park kan je leeuwen, olifanten, zowel zwarte als witte neushoorns spotten en giraffen. Wanneer je tussen maart en november op reis gaat, kan dit park ook te voet of te paard worden bezocht (uiteraard met begeleiding).

Wanneer je in Zuid Afrika bent, hoort daar natuurlijk een bezoek aan één of meerdere wildparken bij. Lees je goed in welke je wilt bezoeken, wanneer de beste tijd is en vergeet vooral je camera niet om de mooie herinneringen vast te kunnen leggen.

 

 

You may also like

Leave a Comment