Tips

5 drankjes om te bestellen als je in Italië bent

posted by Admin 13 november 2021 0 comments

Op het terras in Italië is het optimaal genieten van een lekker drankje. Kies vooral voor één van de volgende Italiaanse drankjes. Deze hebben over het algemeen een frisse en zoete smaak, ideaal als je tijdens een warme dag van het zonnetje aan het genieten bent.

Populair Italiaans drankje Aperol Spritz

Vrijwel ieder Italiaans huishouden heeft een fles Aperol in huis. Eigenlijk is het een aperitief, maar Aperol kan ook als digestief gedronken worden. Het bitterzoete sinaasappeldrankje heeft een feloranje kleur en bevat 11% alcohol. Aperol Spritz bestaat uit een combinatie van Aperol, prosecco en bruiswater en is een ideaal zomerdrankje. In Nederland is het ook op veel terrassen te bestellen.

Limoncello uit Italië

Limoncello is een heerlijk Zuid-Italiaanse citroenlikeur die je ijskoud drinkt. Dit drankje wordt in de vriezer bewaard, zodat jij geniet van een optimale friszoete smaak en limoncello een mooie stroperigheid krijgt. Limoncello wordt in Italië over het algemeen geserveerd na het eten als digestief. Je drinkt dit drankje gewoon puur, in een mix met prosecco of als mixdrankje met tonic.

Prosecco op het terras

Prosecco kan met veel andere Italiaanse drankjes gemixt worden, maar smaakt ook heerlijk op zichzelf. De mousserende wijn is zowel binnen als buiten Italië geliefd en heeft een lichte smaak. De frisse bubbelwijn bruist zacht en smaakt naar appel of peer met een citroenachtige afdronk.

De beste Italiaanse wijn

Italië is een uitstekend wijnland, waar je wijnen in allerlei smaken kunt bestellen. Van een witte wijn tot rode wijn, mousserende wijn of een glaasje frisse rosé, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een aantal bekende Italiaanse wijnen zijn Amarone en Barolo, Chianti en Brunello. Ook thuis smaken deze wijnen heerlijk. Wil jij een Italië-liefhebber verrassen met een leuk cadeau? Laat dan een wijn cadeau bezorgen waarbij je kiest voor authentieke Italiaanse wijnen. Zo waant de ontvanger zich direct in het Italiaanse zonnetje.

Verschillende soorten Amaro

Amaro is een Italiaans kruidenbitter die je puur drinkt met ijs of als cocktail. Amaro is een digestief met een bitterzoete smaak. De ingrediënten wisselen, maar bestaan altijd uit meerdere kruiden en vaak wordt dit aangevuld met specerijen, citrus, boomschors en zelfs bloemen. Een belangrijk ingrediënt in Amaro is het stofje kinine, dat ook in tonic zit. De eerdergenoemde Aperol is een Amaro-soort, net als het bekende Campari. De Negroni is een goed voorbeeld van een cocktail met Amaro als ingrediënt, net als de Americano.

Wil je meer weten over Italiaanse drankjes? Naast alcoholische drankjes staat Italië ook bekend om de smaakvolle koffie die je hier drinkt.

You may also like

Leave a Comment