TipsZonvakanties

5 handige tips voor een vakantie in Turkije

posted by Admin 27 februari 2019 0 comments

Voor je het weet staat de zomervakantie al voor de deur, weet jij al waar jij dit jaar naar toe gaat? Waarom niet naar Turkije met bij voorbeeld FTI Reizen? Wanneer je naar Turkije vliegt hoef je slechts 3,5-4 uur in het vliegtuig te zitten, heb je gegarandeerd heerlijk warm weer, ontmoet je toffe en vriendelijke locals en zit je in een relatief budget vriendelijk land.

Turkije heeft vele mooie kustplaatsen zoals Marmaris, Alanya en Antalya die een bezoek meer dan waard zijn. Hou je meer van culturele plaatsen dan mag je Istanbul natuurlijk niet missen. Maar waar je ook naar toe gaat in Turkije, één ding is zeker, je zult een onvergetelijke mooie reis tegemoet gaan. Een reis waar je nog vele jaren op zult terugkijken met veel plezier.
Wanneer je een reis naar Turkije wilt plannen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Daarom delen wij vandaag 5 handige tips voor jouw vakantie naar dit prachtige land.

1. Leer een aantal uitdrukkingen in de lokale taal

Turkije is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking. Je zult snel merken dat het Turkse volk heel dienend is en je graag bij al jouw eventuele vragen zou willen helpen. In sommige delen van het land beheerst de lokale bevolking de Engelse taal helaas nog niet zo goed. Vooral de oudere generatie spreekt hun moedertaal beter dan het Engels. Om wat goodwill te tonen is het handig wanneer je zelf wat teksten en woorden voor je zelf uitschrijft zodat jij je ten alle tijden verstaanbaar kunt maken. Een aantal dingen die je zou kunnen opschrijven zijn bijvoorbeeld het vragen van de directie, advies voor een leuke hotspot tip, of waar je de lokale dolmus kunt vinden. De dolmus is een streekbus die je in Turkije zult tegenkomen die je van de ene naar de andere bestemming brengt voor een kleine vergoeding. Ook kun je, wanneer je bepaalde dieetwensen hebt zoals glutevrij eten, op voorhand kijken hoe je dit in het Turks vraagt. Zo kun je je zelf altijd uitdrukken en zal de Turkse bevolking deze geste alleen maar ontzettend waarderen.

2. Ga eens voor een heerlijk all inclusive hotel

In Turkije kom je de meest luxe accommodaties tegen voor relatief goedkope bedragen. Waar je in Nederland voor een nacht in een 3 sterren hotel al 70 euro zal betalen kan je voor de helft van de prijs in Turkije al in een heerlijk 5 sterren resort overnachten. Wanneer je dit ook nog eens upgrade naar een all inclusive verblijf zal je dit misschien een kleine 10 euro per nacht extra kosten. Maar voor dit geld is alles inclusief: je transfers, je maaltijden, je dranken. Je zult je nergens druk om hoeven te maken tijdens de reis en je zult enkel nog maar hoeven te genieten.

3. Strand of stadsvakantie

Turkije heeft veel mooie plaatsen. Van kustplaatsen tot steden. Zoek op voorhand goed uit waar jouw gekozen plaats ligt en wat er in de omgeving te doen is. Wanneer je voor Istanbul gaat, wat ook een kustplaats is, moet je er wel rekening mee houden dat dit geen typische ‘strandvakantie’ bestemming is. Wanneer je een strandvakantie wilt zijn er genoeg andere mooie kustplaatsen. Wil je een stedelijke vakantie dan is Istanbul wel heel leuk. De tip hier in is dus: Zoek goed uit op voorhand wat je van de gekozen plaats kan verwachten zodat jij straks niet voor een teleurstelling staat.

4. Vraag je visum online aan

Via het internet kun je tegenwoordig ook online een visum voor Turkije aanvragen. Zo hoef je straks bij aankomst niet in de lange visum rij te staan maar kan je makkelijk door de douane heen. Zorg er voor dat je paspoort nog zes maanden vanaf de dag van aankomst geldig is. Het e-visum is 90 dagen geldig vanaf de dag van aankomst en kost momenteel USD 20,- wat ongeveer EUR 17,50 is.

5. Vergeet je eigen zonnebrand niet

Een handige maar misschien ook een rare tip, want je zal denken dat je ter plaatse ook gewoon zonnebrand en aftersun kunt kopen. Dit klopt wel maar waar bijna alles in Turkije veel goedkoper is dan hier, zoals eten en drinken, vervoer en accommodatie, zijn verzorgingsproducten een stuk duurder. Het kan zomaar voorkomen dat je voor een flesje zonnebrand waar je bij de kruidvat 7 euro voor betaald in Turkije ruim 20 euro kwijt bent. Zonde natuurlijk. Dus maak een checklist van alle verzorgingsproducten die jij wilt meenemen op je reis en zorg er voor dat je ze op tijd koopt en inpakt zodat je daar ter plaatse niet onnodig geld aan hoeft te besteden.

You may also like

Leave a Comment