Tips

De 5 hoogtepunten van Toscane op een rijtje

posted by Admin 8 april 2018 0 comments

Voor populaire vakantiebestemmingen hoef je niet ver van huis te gaan: bezoek Italië en kies voor Toscane. Een rondreis door Toscane heeft je veel diversiteit te bieden zoals: historische regio’s, stedentrips, een dag (of meer) zon, zee en strand en ga zo maar door. Wij hebben de hoogtepunten van Toscane alvast voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek wat Toscane te bieden heeft!

1. Florence

Uiteraard kan deze nummer één niet ontbreken in de lijst ‘hoogtepunten van Toscane’. Florence is een grote stad met veel kunst, architectuur en winkelmogelijkheden. Of je nou kort of lang in Florence verblijft; je zult je in geen geval vervelen. De bruisende stad biedt namelijk genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om je vakantie te vullen. Tijdens een trip door Toscane is Florence dan ook onmisbaar, houd hier rekening mee in je planning.

2. Toren van Pisa

Bij een rondreis door Toscane hoort ook zeker een bezoek aan het zeer beroemde monument in Pisa. De toren van Pisa trekt elk jaar ongekend veel bekijks en wordt met ieder scheefstaand gebouw in de wereld vergeleken. Wanneer je een bezoekt brengt aan de toren van Pisa kan je er tevens ook voor kiezen om de kathedraal Duomo di Pisa eens van binnen te bekijken.

3. Siena

Met een camera kun je in Siena goed terecht. Het is een zeer fotogenieke stad met een prachtig groot plein. Naast dit prachtige plein en de oude karakteristieke gebouwen kun je ook de kathedraal Duomo di Sianna bezoeken. Deze kathedraal is zowel van binnen als van buiten adembenemend mooi. Let ook op de vele prachtige details die op de marmeren vloer zitten!

4. Volterra

Volterra is een zeer oud en typisch Toscaans stadje. Volterra heeft veel sfeer door zijn oude, smalle straatjes, gezellige barretjes, een paleis uit de 13e eeuw (Palazzo dei Priori) en diverse indrukwekkende gebouwen. Als je wilt genieten van een spectaculair uitzicht over de stad en omliggend landschap, beklim dan de Palazzo dei Priori. Een leuk feitje over Volterra: het is door de opnames van Twilight wereldwijd erg populair geworden. Als je groot fan bent van deze films is het dus een unieke ervaring om een kijkje te nemen bij de voormalige opnameplek.

5. De Etruskische kust

Tot slot is de Etruskische kust zeker een bezoek waard. Je kunt hier deelnemen aan diverse excursies langs verschillende hoogtepunten zoals culturele bezienswaardigheden en stadscentra. Laat ook zeker geen wijnroute aan je voorbijgaan en hou ook een dag vrij om op het strand lekker helemaal tot rust te komen. Dit kan je bijvoorbeeld doen in Le Marche waar je in alle rust van de ruimte en natuur van Toscane kunt genieten.

You may also like

Leave a Comment