BestemmingenTips

5 leuke dingen om te doen wanneer je in Schotland bent

posted by Admin 14 april 2018 0 comments

Schotland; een land met veel mogelijkheden, ongerepte natuur en een ongekende cultuur. Het is een land waar je zowel tot rust kunt komen, als actieve avonturen beleven, zoals: raften, mountainbiken en hiken. De top 5 leukste dingen om te doen in Schotland vind je in het artikel!

1. Raften

Schotland is rijk aan natuurgebieden, die zich ideaal lonen voor raften. Er zijn diverse rivieren te kiezen met verschillende routes en moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad wordt bepaald met klassen, zo heb je klasse 2 (gemiddeld) en klasse 3 (zwaarder en vele stroomversnellingen). Sta versteld van de prachtige natuur die je zal zien tijdens je rafttocht en laat je verassen door het geweld van de rivieren.

2. Whisky distilleerderij bezoeken

Als je aan Schotland denkt, denk je aan whisky. De sterke dranksoort wordt gezien als de nationale drank van het land. Schotse whisky kenmerkt zich aan de duidelijk aanwezige rooksmaak. Dit wordt veroorzaakt door eesten, waarbij turf gebruikt wordt, gedurende het verhitten van de gemoute gerst. Als jij een groot fan van whisky bent of nieuwsgierig bent naar het distileer proces, de geschiedenis en/of de distilleerderij van je favoriete whisky, raden we je een bezoek aan!

3. Loch Ness meer bezoeken

Het ‘monster’ van Loch Ness roept anno 2018 nog steeds vragen op bij mensen. Een bezoek aan het meer van Loch Ness is dus erg leuk! Naast het welbekende verhaal, is het meer ook interessant om te bezoeken door zijn diepste punt van 226 meter en lange lengte. Daarnaast is er door het aantrekkende toerisme, voldoende eet- en drankgelegenheid om aan het meer te genieten van het uitzicht en een hapje of een drankje.

4. Kanoën (in een kloof)

Voor de avonturier en/of actieveling is kanoën hier een must! Er zijn verschillende gebieden om in te kanoën, met opties voor een ruige of rustige tocht. Kijk ook eens goed naar de optie om in een kloof te kanoën, erg uniek en een spectaculaire ervaring! Vaak is het water hier rustig, en zie je naast veel begroeiing mogelijk ook otters.

5. Edinburgh

Tot slot hoort er bij een vakantie in Schotland, uiteraard een bezoek aan Edinburgh. Dit is tevens ook een ideale stad voor een stedentrip in de buurt! Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en heeft een oud historisch centrum, vele bezoekersattracties en een waslijst aan evenementen! Ook is dit de uitgelezen stad om een pub te bezoeken met onder andere de beste whisky’s uit eigen land.

Laat je verassen door de ongerepte natuur, vrolijke cultuur en ontdek Schotland in zijn volle glorie!

 

You may also like

Leave a Comment