BestemmingenTips

5 plekken om te bezoeken tijdens een rondreis door Zuid-Frankrijk

posted by Admin 10 maart 2018 0 comments

Een geliefde plek om te bezoeken voor een vakantie is Zuid-Frankrijk. Dit komt omdat het in de zomer lekker warm is, maar eigenlijk is het klimaat er het hele jaar door erg lekker. Ook de schitterende en afwisselende natuur vormt een trekpleister. Dit maakt dat iedereen zich in Zuid-Frankrijk wel kan vermaken. Als je nog niet precies weet waar precies je in Zuid-Frankrijk naartoe wilt, geven we je hierbij enkele tips.

1. Côte d’Azur

De Côte d’Azur is één van de meest bekende plekken in Zuid-Frankrijk, maar daardoor in het toeristenseizoen ook erg druk. Het bekendst zijn de rotsachtige kustlijnen, het heerlijke weer en het heldere water. Hoewel de kust behoorlijk is volgebouwd, is de natuur toch gemakkelijk te bereiken. Het berglandschap bij Nice loopt door tot aan de zee. Het is van daaruit dan ook maar een half uurtje rijden om te genieten te midden van een prachtig landschap. Wil je optimaal van de natuur genieten, ga dan buiten het hoogseizoen.

2. Zuidkust van Frankrijk

Wanneer je nog meer van mooie natuur wilt genieten, rij dan naar het westen, richting Marseille. Daar vind je allerlei beken en inhammen met langs de kanten prachtige rotswanden van kalksteen. Dit wordt ook wel ‘calanques’ genoemd. Meer van deze calanques vind je in nationaal park Nationales des Calanques. Dit park is in 2012 ontstaan uit de gebieden Calanque d’en Vau, de Calanque de Port-Pin en de Calanque de Sormiou.

3. De Camargue

De Camargue moet je bezocht hebben als je een echte natuurliefhebber bent. Dit unieke moerasgebied is zeer waterrijk met diverse meren en lagunes. Maar het gebied is ook voorzien van bossen en duinen. Je vind hier unieke wilde diersoorten, zoals flamingo’s, witte paarden en stieren. Ook heeft het gebied zoutvlakten en zoutwaterlagunes, die in het verleden zijn ontstaan door zoutwinning. In dit gebied komt de vogelliefhebber helemaal aan zijn trekken, want je kan hier van hartenlust vele moeras- en watervogels spotten, zoals wilde eenden in allerlei soorten, zilverreigers, blauwe reigers, kwikstaarten, grutto’s, meerkoeten, oeverlopers, steltlopers en futen. Vooral de lagunes van Salin de Giraud zijn zeker de moeite waard te bezoeken. Wanneer je graag in de natuur actief bent, dan zit je in de Camargue ook helemaal goed. Je kunt hier wandelen, een rondvaart maken, maar ook paardrijden. Deelname aan één van deze activiteiten kan je ter plekke boeken.

4. De Provence

De Provence heeft prachtige natuur en is zeer fotogeniek, waarbij lavendelvelden en olijfbomen regelmatig gekiekt worden. In deze omgeving is het heel gemakkelijk om te kiezen voor een bed and breakfast, maar in één van de steden van de Provence, zoals Avignon, Orange of Arles is het ook gemakkelijk om een hotel te boeken. Bezoek de indrukwekkende canyon De Gorges du Verdon, waar je allerlei activiteiten in de natuur kunt ondernemen, zoals wandelen, mountainbiken en kajakken. Maar ook wanneer je met de auto bent en langs deze canyon rijdt, kun je genieten van de natuur. Maak dan regelmatig een stop om te genieten van de uitzichten die je vanaf de kloof hebt. Wil je nog betere uitzichten tijdens je autorit of wil je nog avontuurlijkere activiteiten verrichten, ga dan de de berg de Mont Ventoux op. Wil je het wat rustiger aanpakken, huur dan een auto en rijdt de landschappen van de Lubéron in, waar je vele vriendelijk ogende dorpjes in kunt rijden.

5. Languedoc-Roussillon

Wanneer je nog meer van ongerepte natuur wilt genieten, ga dan richting Languedoc-Roussillon. Dit is een uitgestrekt gebied die vanaf de kust naar diverse bergen loopt, zoals de Cevennen, Corbières en de Minervois. Je vindt hier diepe kloven, prachtige uitzichten en stenen pilaren, terwijl boven je vale gieren rondcirkelen. In Languedoc-Roussillon kan je echt alles tegenkomen, zoals de besneeuwde toppen van de Pyreneeën, wijndorpjes aan de kust, vele bergen en heuvels. Ook is dit een ideaal fietsgebied, waar je optimaal van alle kleuren en geuren van het gebied kunt genieten.

Meer weten over Zuid-Frankrijk? Op de website van France Vovage vind je uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, routes en accommodaties.

 

You may also like

Leave a Comment