Bestemmingen

5 redenen om naar Mexico op vakantie te gaan

posted by Admin 8 december 2016 0 comments

Eigenlijk iedereen die weleens op vakantie is geweest naar Mexico, raadt andere mensen aan om ook een vakantie te boeken naar Mexico. Er zijn dan ook meerdere redenen op te noemen waarom Mexico zo’n fascinerende vakantiebestemming is. Wat zijn de 5 belangrijkste redenen om naar Mexico op vakantie te gaan?

1. Divers vakantieland

Een belangrijke reden om een vakantie naar Mexico te boeken, is de diversiteit van het land. Je hebt er niet alleen koloniale steden, maar ook mysterieuze ruïnes, een indrukwekkende cultuur, lokale specialiteiten en bovendien een schitterende natuur. Juist de diversiteit maakt Mexico tot een aantrekkelijk vakantieland voor reisliefhebbers.

mexico-vakantie

2. Mexico-Stad

Als je wilt weten hoe het is om in de grootste Spaanstalige stad ter wereld te verblijven, dan boek je natuurlijk een of meerdere overnachtingen in Mexico-Stad. Indrukwekkend in het centrum van de stad is Plaza de la Constitución. Er zijn talloze bezienswaardigheden aan dit plein te vinden.

3. Playa del Carmen

Ben je dol op zon, zee en strand? Dan zal een trip naar Playa del Carmen je zeker aanspreken. Dit is een populaire badplaats met talloze hotels en villa’s. Overal zijn wel restaurants te vinden waar je een hapje kunt eten. Ben je dol op duiken en de onderwaterwereld? Breng dan tijd door bij het Maya-rif waar je door middel van duiken kennis kunt maken met de veelkleurige onderwaterwereld van Mexico.

4. De Koperkloof (Copper Canyon)

In het noordwesten van Mexico vind je Copper Canyon. In dit gebied zijn meer dan 20 verschillende canyons te vinden. Daarmee is het groter dan de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Beroemd op deze locatie is de mogelijkheid om een treinreis te maken. De trein rijdt niet alleen langs duizelingwekkende hoogtes, maar biedt toeristen bovendien de ruimte om te genieten van een spectaculair uitzicht.

5. Maya architectuur

Op verschillende plekken in Mexico kun je kennismaken met de Maya architectuur. Palenque is een plaats waar je verschillende ruïnes uit de Maya cultuur aantreft. Het is gelegen in het zuidoosten van Mexico, middenin het oerwoud, waardoor het werkelijk voelt alsof je op een mystieke plek bent beland.

Boek een reis naar Mexico

Ben je overtuigd? Boek dan je eerstvolgende vakantie naar Mexico en ga een fascinerende en adembenemende tijd tegemoet. Zorg dat je reisverzekering up-to-date is, want hoe mooi Mexico dan ook is, het criminaliteitscijfer ligt erg hoog. Een goede bagagedekking is daarom zeker relevant. Als je dit geregeld hebt, staat niets je meer in de weg om een mooie tijd door te brengen in Mexico. Vergeet voordat je vertrekt naar schiphol ook de vertrektijden te checken op bijvoorbeeld vluchtvolger.nl. Zo voorkom je onaangename verrassingen bij je vertrek.

You may also like

Leave a Comment