Tips

5 tips voor een originele vakantiebesteding

posted by Admin 11 januari 2018 0 comments

Wij Nederlanders zijn een reislustig volkje. Regelmatig trekken we er op uit om te genieten van de prachtige stranden aan de Costa del Sol, de campings in Frankrijk of de duinen van Terschelling. Ken je deze plekken inmiddels wel en ben je toe aan iets vernieuwends of spannenders? Dan vind je hier de meest originele ideeën voor een uitdagende vakantie.

1.      Ruil je woning

Last minute nog een vakantie boeken op een populaire locatie? Dan zal het knap lastig worden om nog accommodatie te vinden. En als het al lukt, zal je er diep voor in de buidel moeten tasten. Genoeg redenen om het dit keer eens helemaal anders aan te pakken. Woningruil biedt uitkomst. Voorbeeld: jij stelt jouw woning beschikbaar voor een familie uit Marseille en jij zit twee weken gratis in de Franse zon! Er bestaan verschillende websites die woningruilers met elkaar in contact brengt. Schrijf je in op verschillende sites en neem contact op met een familie die graag op vakantie wil naar Nederland. Voor je het weet leven jij en je gezin het leven van echte locals aan de Middellandse Zee.

2.      Leer een taal

Niets mis met een lange luiervakantie, maar er zijn ook tal van mogelijkheden om je vrije tijd functioneel te besteden. Combineer het nuttige met het aangename door bijvoorbeeld in een ander land een taal te leren. Doordat de markt voor taalcursussen groot is, kan je eenvoudig een reis vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen. Waar de ene organisatie gespecialiseerd is in spoedcursussen op een speciale campus, bieden andere organisaties juist reizen aan waar je wordt ondergebracht in een gastgezin. Doordat je bij locals in huis zit, zal je de taal nog sneller leren. Je kunt hetzelfde natuurlijk ook bereiken door eerst een korte cursus te volgen en vervolgens een paar weken op eigen houtje het land te verkennen. Maak jezelf bijvoorbeeld eerst de basis van het Spaans eigen en trek er vervolgens op uit in de binnenlanden van Argentinië om je woordenschat in de praktijk toe te passen.

3.      Ga toch fietsen

Je oude vertrouwde tweewieler biedt niet alleen de nodige beweging, maar laat je ook maximaal van je vrijheid genieten. Vertrek vanuit je eigen achtertuin en rijd rond in de mooiste natuurgebieden van ons land, of neem je fiets mee het vliegtuig in om verdere oorden te verkennen. Talloze prachtige fietsroutes doorkruisen de Franse Alpen, de Spaanse wijngaarden of de Britse kust. Met je smartphone in een telefoonhouder voor je fiets raak je nooit de weg kwijt en plan je eenvoudig een bezoekje aan dat oude kasteel dat net naast de route ligt of het dichtstbijzijnde hotel op het moment dat de regen losbarst. Bovendien is het een groot misverstand dat fietsvakanties uitgebreide planning vereisen. Verschillende organisaties bieden fietstochten vol comfort aan. Zij brengen je bagage dagelijks naar de plek van bestemming en zorgen voor een opgezette tent en een warme maaltijd op het moment dat je aankomt. Overdag fiets jij onbepakt en onbezorgd over de meest schitterende wegen.

4.      Sprookjesachtig Duitsland

De gebroeders Grimm zijn nog altijd een grote bron van inspiratie en bewondering. In Duitsland is de sprookjesroute daarom ook zeker de moeite waard. De zogenaamde Märchenroute voert langs meer dan zestig plaatsen waar de meeslepende sprookjes zich hebben afgespeeld en andere plekken die een invloed hebben gehad op het leven van de twee bekendste sprookjesschrijvers ter wereld.

Het startpunt van de route ligt in Hanou, in het noorden van Duitsland, waar de twee broers geboren zijn. De volgende 600 kilometer zijn met recht sprookjesachtig te noemen. Prachtige Duitse landschappen worden afgewisseld met alle bekende verhalen. Roodkapje, Sneeuwwitje en Doornroosje komen allemaal aan bod en in Hamelen stuit je uiteraard op de enige echte rattenvanger. De reis is het makkelijkst te maken met een camper, zodat je eenvoudig van de ene naar de andere plaats rijdt en altijd snel een plek hebt om te overnachten. Onderweg gebruik je je smartphone om de route te bepalen en alle sprookjes als luisterboek te beluisteren. Zorg voor een stevig gsm hoesje, zodat het toestel de reis net zo comfortabel doorstaat als jullie zelf.

5.      Originele vakantiehuisjes

Een paar dagen bijkomen in eigen land? Nederland heeft meer te bieden dan je denkt en je bent dan ook zeker niet alleen op de standaard bungalows van Center Parcs aangewezen. Buitenhotel de Vreemde Vogel biedt heuse architectonische hoogstandjes als vakantiehuisjes. Hier vind je geen dertien-in-een-dozijn-hutjes, maar breng je de nacht door in een space shuttle, een vliegtuig of een uit de kluiten gewassen vogelhuis. Ook op het gebied van luxe kom je hier niets tekort. Elk huisje heeft een eigen tuintje waar je ’s morgens van je ontbijt kunt genieten. Dit zit bovendien gewoon bij de prijs inbegrepen. Vergeet niet, terwijl jij in de heerlijke ochtendzon zit aan je verse jus sipt, een foto te maken van dit bijzondere tafereel. Hiermee kan je namelijk je eigen telefoonhoesje ontwerpen, zodat je er zeker van bent dat je deze bijzondere ervaring nooit meer vergeet.

Op welke originele manier ga jij je volgende vakantie besteden?

You may also like

Leave a Comment