Tips

6 redenen waarom kamperen met een camper ideaal is

posted by Admin 9 oktober 2019 0 comments

Al sinds ik op de wereld gekomen ben, hebben mijn ouders me op een camping gelegd. Ik wil nog net niet zeggen dat ik er opgegroeid ben, maar het kampeerleven is me met de paplepel in gegoten. Vroeger droomde mijn zusje en ik ervan om een eigen camper te kopen en in te richten, maar inmiddels is gebleken dat een camper huren nog veel makkelijker en fijner is. Door de vele opties daarvan is een camper huren onder jongeren steeds populairder aan het worden. Kamperen met een camper is ideaal om heel veel verschillende redenen!

1. Je hebt altijd een slaapplek

Zoals al benoemd is het reizen met een camper dé oplossing om de welbekende tentstress te voorkomen. Heb je een prachtige dag gehad die helemaal vol zat met bezienswaardigheden of strand en kom je laat op de avond aan op de camping? Het enige wat je hoeft te doen is de camper parkeren. Wil je ’s ochtends vroeg weg om als eerste bij dat adembenemende natuurwonder te zijn? Het enige wat je hoeft te doen is de camper starten en wegrijden. Misschien is een douche nemen geen overbodige luxe maar zelfs dat kan nog op locatie als het nodig is.

2. Het kan heel goedkoop

Reizen met een gehuurde camper hoeft absoluut niet duur te zijn. Als mensen de prijs zien, vergeten ze vaak dat je alle hotelkosten ook ontloopt. Met een camper heb je je slaapplek altijd bij je en daarmee is het enige wat je soms nog moet betalen een staanplaats of een simpele camping. Daarnaast heb je geen kosten aan andere manieren van vervoer zoals taxi’s en heb je altijd een keuken bij je waardoor je ook goedkoop kunt eten. Vergeet wel niet om voor je reis ook een goede jumpstarter te kopen. Zo kan je een lege batterij makkelijk weer opladen. Bovendien zijn er bij heel wat modellen een powerbank inbegrepen, waardoor je nooit een lege accu hebt op je telefoon, navigatie toestel of andere elektronische apparaatjes.

3. Je leeft in de natuur maar wel comfortabel

Een van de leukste aspecten van kamperen is dat je gewoon een aantal weken in de natuur leeft. Vanaf dat je wakker wordt (liefst met een open raampje) ga je naar buiten en als je gaat slapen ga je pas weer naar binnen. Je ademt continu de frisse berglucht of zoute zeelucht in en het kan niet anders dan dat dat goed is voor je. Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je leest dat je vitamine D binnenkrijgt van zonlicht en dat frisse lucht zonder koolstofdioxide goed is voor je longen.

4. Je hebt nooit inpakstress

Wat ik me nog kan herinneren van kamperen met een tent was dat het vooral heel veel geregel was. Soms is dat prima, maar soms wil je gewoon echt helemaal tot rust komen. Inpakstress hoort daar niet bij en irritatie over de tentstokken die niet op elkaar passen ook niet. Met een camper heb je deze problemen nooit. Je klapt je campingstoelen in, haalt een doekje over de tafel, klapt de luifel in en je bent good-to-go! Er hoeven geen luchtbedden leeg te lopen en nog belangrijk: je bent niet panisch in de gaten aan het houden of het misschien gaat regenen waardoor je met een kletsnatte tent in de auto zit. De camper heeft een lekkere verwarming en fijne muziekbokjes waar je je favoriete vakantiehitjes uit kunt knallen!

5. Je vrijheid is oneindig

Omdat je zo snel in- en uitgepakt bent, heb je echt alle vrijheid van de wereld. Je hebt zelf alle invloed op je bestemming, op de tijd dat je gaat rijden en op de route die je rijdt. Er is niemand die voor jou bepaalt welke bezienswaardigheden je moet bekijken en hoe laat. Wat ik zelf heel erg leuk vind, is om een camping of staanplaats pas te reserveren op de dag zelf, zodat je altijd nog van plan kunt veranderen. Let wel op dat als je in het hoogseizoen op vakantie gaat naar plaatsen waar half Nederland zich op dat moment graag bevindt, dat het slim is om iets eerder te boeken.

6. Je bed is soms de mooiste bezienswaardigheid

Een van de voordelen van reizen met een camper is dat je hem altijd op plekken kunt zetten met een bijzonder mooi uitzicht. Al helemaal in landen waar je ook nog eens mag wildkamperen en dus echt zelf mag bepalen waar je hem neerzet. Vanuit je bed heb je dus vaak prachtige uitzichten. Wanneer je de gordijntjes opentrekt, waan je je iedere dag in een ander natuurgebied.

You may also like

Leave a Comment