Tips

7 zaken waar jij op moet letten bij het huren van een boot

posted by Admin 13 november 2021 0 comments

De zon schijnt, het is warm buiten en de lucht is blauw. Een perfect moment om een boot te huren met vrienden of familie, of misschien wel gewoon alleen. In Nederland heb je genoeg water om lekker te varen. Je hebt ook niet altijd een vaarbewijs nodig om te kunnen varen. Waar moet je op letten bij het huren van een boot? Wij vertellen het je in dit artikel.

Waarom een boot huren?

Varen op een boot is niet alleen erg leuk, maar ook rustgevend. Je dobbert lekker over het water, vaak met de zon in je gezicht. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Daarnaast is het ook leuk, omdat je het meestal samen met anderen doet. Het is natuurlijk ook mogelijk om in je eentje te varen, maar met meer mensen is het leuker. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee houdt bij het huren van een boot.

1) Weet wat je wil huren

Bepaal hoe lang je wil varen en met wat voor boot je wil varen. Er zijn ontzettend veel soorten boten. Je huurt bijvoorbeeld een kano, maar ook een motorboot of een zeilboot. Denk ook aan hoe lang je de boot wil huren. Wil je ook overnachten op de boot, of huur je hem slechts voor een paar uurtjes. Dit zijn een aantal dingen om over na te denken.

2) Vraag informatie aan de verhuurder

Heb je nog niet zo veel ervaring met varen? Vraag de verhuurder voor de zekerheid wat extra informatie. Vraag bijvoorbeeld naar de vaarroutes, hoe je de vuilwatertank leegt en hoe de brandstofmeter werkt. Vraag daarbij ook gelijk hoe lang je vaart op de brandstof die in de boot zit (als deze op brandstof vaart).

3) Vergelijk meerdere bootverhuurders

De ene bootverhuurder is duurder dan de ander. Vergelijk hierom goed bij welke bootverhuurder jij je boot huurt. Ook heeft de ene bootverhuurder meer boten te huur dan de andere. Als je op zoek bent naar een specifieke boot, is het handig om te weten waar je huurt.

4) Check de weersvoorspelling

Voordat je het water opgaat, check je de weersvoorspelling. In de ochtend is het misschien erg zonnig, maar in de middag kan het altijd nog dichttrekken en regenen. Dat wil je niet wanneer je op de boot zit, dus kijk goed naar wat voor weer het wordt.

5) Zorg voor een verzekering

Zorg voor de juiste verzekeringen als je langere tijd op een boot zit. Denk aan een reisverzekering of ongevallenverzekering. Voor het huren van een boot heb je een ander soort verzekering nodig dan voor het huren van bijvoorbeeld een camper.

6) Kijk of de huurboot in goede staat is

De verhuurder van de boot zal als het goed is geen boot verhuren die in een slechte staat verkeert. Toch is het altijd goed om even te kijken of de boot geen grote beschadigingen heeft. Ook is het goed om te kijken of er beschadigingen zijn nadat je klaar bent met varen.

7) Informeer mensen waar je heen vaart

Het is altijd goed om aan anderen te laten weten waar je heen gaat en hoe lang je ongeveer weg bent. Geef je telefoonnummer en de route die je gaat varen. Mocht er iets zijn, nemen zij contact met je op of jij met hen.

Een boot huren is ontzettend leuk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om je vaartocht zo prettig mogelijk te maken. Met een goede voorbereiding ben je verzekerd van een mooie dag op het water!

You may also like

Leave a Comment