Tips

Bespaartips op je doorlopende reisverzekering

posted by Admin 24 oktober 2017 0 comments

Ga je er gedurende het jaar regelmatig even tussenuit? Of het nu om een lang weekendje weg, een stedentrip, weekje wintersport of een heerlijke, lange zomervakantie gaat: een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je te allen tijde goed verzekerd op reis gaat! Toch geef je natuurlijk het liefst zo min mogelijk van je vakantiebudget uit aan je reisverzekering. Om deze reden heeft de redactie van doorlopendereisverzekering.net voor jullie vijf handige bespaartips op een rijtje gezet.

1.      Doorlopend of kortlopend?

Pas op het moment dat je gemiddeld meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat, wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger. Dit is het zogenaamde omslagpunt. Bovendien scheelt een doorlopende reisverzekering een hoop regelwerk: je bent namelijk gedurende het hele jaar voor elke reis die je maakt verzekerd, zolang je de maximale reisduur maar niet overschrijdt. Je hoeft dus niet steeds opnieuw een reisverzekering af te sluiten.

Ben je niet zo’n vakantieganger? Dan kan een kortlopende reisverzekering voor de stipte reizen die je maakt uitkomst bieden: deze geldt namelijk alleen voor de periode waarin je op reis gaat.

2.      Europa of Werelddekking?

Reis je doorgaans alleen in Europa? Kies dan alleen voor de Europadekking. Reis je met regelmaat ook buiten de Europese grenzen, zorg dan voor werelddekking om de geldigheid van je doorlopende reisverzekering te waarborgen.

3.       Bijzondere activiteiten of reisduur?

Ga je bijzondere, risicovolle activiteiten ondernemen tijdens je reis, bijvoorbeeld wintersport of een andere gevaarlijke sporten? Zorg er tijdig voor dat je deze dekking activeert en ook weer deactiveert na de reis. Ga je langer op reis dan de maximaal toegestane aaneengesloten reisduur? Zorg er dan ook voor dat je deze module tijdig aanzet en na het verstrijken van je reis uitzet.

Ga je tot slot niet alleen op vakantie maar ook stage lopen, werken of studeren in het buitenland? Veel reisverzekeringen bieden alleen dekking voor vrijetijdsbesteding tijdens je verblijf in het buitenland. Wellicht heb je om deze reden een globetrotterverzekering nodig.

4.      Voorkom overlap in de dekking met andere verzekeringen

Je reisverzekering dekt de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland die boven het Nederlandse tarief. In bepaalde landen liggen de medische kosten voor vergelijkbare behandelingen in Nederland vele malen hoger. Alle kosten tot het Nederlandse tarief worden vanuit je zorgverzekering vergoed, de kosten die er bovenuit stijgen niet. Hier kan je echter ook een aanvullende zorgverzekering voor hebben afgesloten. Bekijk goed of je hier niet dubbel verzekerd bent!

Hetzelfde geldt voor de ongevallendekking bij je reisverzekering: indien je zelf al een ongevallenverzekering hebt afgesloten is deze dekking niet nodig.

5.      Vergelijk diverse reisverzekeraars met elkaar

Bij de meest passend dekking tref je bij diverse reisverzekeraars toch verschillende premies aan. Vergelijken loont wat dat betreft, dat geeft je net weer dat beetje extra vakantiebudget!

You may also like

Leave a Comment