Tips

Boeken via het reisbureau of zelf je reis uitstippelen?

posted by Admin 4 april 2017 0 comments

Het vakantieseizoen staat voor veel reisbureaus voor de deur en dat betekent dat de kassa weer gaat rinkelen. Niettemin hebben reisbureaus steeds vaker concurrentie. Geen concurrentie van andere branches of organisaties. Nee, veel vaker lopen reisbureaus boekingen mis omdat mensen het liever zelf uitzoeken.

Die ontwikkeling wordt vooral ingegeven door de wens van mensen om anderen als het even kan te ontlopen. Gingen we vroeger nog in de file staan of hutjemutje naast elkaar op een camping, tegenwoordig roept de vrije natuur. Met nadruk vooral op vrij, zonder te veel andere mensen in de buurt. Die reizigers doen dat omdat het alledaagse leven steeds drukker wordt, en dus de behoefte aan rust ook. Het gevolg is: er wordt meer buiten de gebaande paden gelopen, en dat wordt letterlijk bedoeld.

De rugzak om
Reisbureaus missen omzet, als mensen op eigen houtje de kaart erbij pakken en op stap gaan. Aan de andere kant komen daar wel meer inkomsten bij voor outdoorwinkels. Dat is logisch, want je kunt misschien dan wel meer ontspannen door op trektocht te gaan, je moet je ook beter voorbereiden. Essentieel daarbij is een goede manier om je bagage mee te nemen. Neem vooral de keuze voor een rugzak daarin erg serieus, want als je ver van huis bent, heb je geen hulptroepen of alternatief. Vochtige kleren kunnen niet in de droger en extra eten en drinken kun je niet in rolkoffertje stoppen als je over onverharde wegen loopt.

Vochtregulerend
Onmisbaar is dus een ademende rugzak, voorzien van meerdere vakken en een goede scheiding ertussen. Grote kans dat je namelijk ooit vochtige spullen in je rugzak wilt doen. Je wilt echter niet dat je slaapzak en je paspoort daardoor vochtig worden. Steeds meer goede rugzakken voor outdoor zijn daarom uitgerust met een uitsparing op de bodem met een extra beschermhoes, waardoor alle vocht lekker blijft waar het zit. Bovenin is dan meestal ruimte voor persoonlijke documenten en eigendommen. Zo zijn je kostbare spullen snel te bereiken terwijl ze goed beschermd blijven. Over vocht gesproken: je wilt niet dat spullen alsnog aangetast raken door lichaamsvocht. En een flinke trekkingtocht in de zomerzon zorgt voor een natte rug. Dat vocht kan door toepassing van luchtig gaas toch worden afgevoerd. De vochtregulerende laag eronder verzekert je verder van een droge inhoud. Tot slot: een echt complete rugzak heeft daarnaast ook nog ruimte voor een drinkzak met een handig rietje. Zo heb je al je basisbehoeften op je rug, zonder anderen nodig te hebben.

You may also like

Leave a Comment