Tips

Een huis huren voor lange termijn in Costa Blanca

posted by Admin 2 februari 2023 0 comments

Nederlanders overwinteren graag op zonnige bestemmingen. De Costa Blanca is zo’n bestemming. Wanneer je voor langere tijd ergens wilt verblijven moet je natuurlijk rekening houden met een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan een huis huren voor lange termijn in Costa Blanca. Dit klinkt heel eenvoudig maar is vaak lastiger dan je denkt. Hoe goed ben je verzekerd? De meeste reisverzekeringen dekken maar 90 dagen in het buitenland. Op welke manier ga je er naartoe? Wanneer je gaat vliegen kun je niet meer dan een grote koffer meenemen en heb je niet je eigen auto voor de deur. Een auto huren voor langere tijd kan erg prijzig zijn. Met je eigen auto naar de Costa Blanca? Ook dan moet je nadenken over verzekeringen.

Huis huren lange termijn Costa Blanca: Zo vind je je accommodatie!

Het belangrijkste is natuurlijk je onderkomen wanneer je voor langere tijd naar de Costa Blanca vertrekt. Waarschijnlijk heb je geen behoefte aan een lang (aantal maanden) verblijf in een hotel of resort. Je wilt namelijk een thuisbasis en zelf kunnen koken bijvoorbeeld. Het verblijven voor langere tijd in een hotelkamer is echt niet ideaal. Tegenwoordig kun je via AirBnB heel eenvoudig huizen en appartementen vinden in de Costa Blanca voor langere termijn. Hier zitten ook weer nadelen aan. Vaak zijn de leukste woningen al gereserveerd. Ook wanneer dit maar een weekje is, kan dit nadelig zijn voor je lang verblijf. Een huis huren voor lange termijn in Costa Blanca is dan gewoon niet mogelijk omdat dat ene weekje het langverblijf blokkeert. Als je vaker naar Costa Blanca reist is het verstandig om te informeren bij een plaatselijke makelaar of contact te leggen met andere Nederlanders die ook een huis huren voor lange termijn in Costa Blanca. Zo ben je aan het netwerken en kom je waarschijnlijk het snelst aan een accommodatie voor langere tijd.

Meenemen van spullen naar de Costa Blanca

Als je geen eigen woning hebt in de Costa Blanca moet je natuurlijk diverse spullen meenemen. Aangezien je voor langere tijd weg wilt blijven is dit waarschijnlijk meer dan een koffer. Afhankelijk van de manier hoe je naar Spanje reist is het verstandig om hier goed over na te denken. Meerdere koffers bieden dan uitkomst. Ook wanneer je met de auto gaat. Een kofferset 3 delig kan je helpen bij het meenemen van veel spullen. Je hebt dan 3 verschillende maten koffers waarmee je makkelijk spullen kunt meenemen voor meerdere maanden. Als je op eigen vervoer gaat kun je natuurlijk ook je spullen vervoeren in plastic bakken of verhuisdozen. Gelukkig zijn er ook voldoende winkels in de Costa Blanca waar je echt alles kunt kopen wat je mist.

Reisverzekeringen

Ook al reis je binnen de Europese Unie je moet wel rekening houden met een goede reisverzekering. Je wilt namelijk goed geholpen worden wanneer je iets overkomt in Spanje. De zorg in Spanje is uitstekend, maar kan ook erg duur zijn. Je normale Nederlandse zorgverzekering dekt alleen de kosten die je in Nederland ook zou betalen. Wanneer de rekening in Spanje hogor uitvalt zal je dit zelf moeten bijdragen. Hiervoor kan je je beter verzekeren met een goede reisverzekering met medische dekking. Lees goed de voorwaarden en vooral het termijn wat je in het buitenland mag verblijven. Een huis huren voor langere termijn in Costa Blanca is dus alleen aan te raden wanneer je zeker weet dat je medisch goed verzekerd bent. Maar niet alleen medische kosten kunnen in het buitenland hoog oplopen. Ook moet je in ieder geval informeren naar je autoverzekering en een verzekering voor een eventueel huisdier.

You may also like

Leave a Comment