Tips

Gezond op vakantie in Azië

posted by Admin 4 januari 2017 0 comments

Azië is het grootste continent op de wereld en staat bekend om haar diverse culturen, gewoonten, lekker eten en prachtige omgevingen. Landen in Azië zijn daarom zeer aantrekkelijke en populaire vakantiebestemmingen voor vakantiegangers en backpackers. Helaas is Azië ook welbekend om verschillende ziekten, zoals buiktyfus, cholera en malaria die je kan oplopen. Waar je allemaal op moet letten en hoe je je goed kan voorbereiden op een gezonde vakantie in Azië lees je in dit artikel!

Reisvaccinatie voor je reis

Heb je echt een of meerdere vaccinaties nodig als je naar Azië wilt gaan? Ja! In veel Aziatische landen komen er namelijk verschillende infectieziekten voor. Denk bijvoorbeeld aan gele koorts, buiktyfus, hepatitis A en malaria. Vaak kunnen hygiënische omstandigheden in deze gebieden ook leiden tot ziekte. Voor sommige landen is het daarom verplicht om je te laten vaccineren. Voor andere bestemmingen geldt er geen verplichte vaccinatie, maar wordt het wel aanbevolen en geadviseerd door het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Bij Ggdreisvaccinaties.nl kun je terecht voor meer informatie over vaccinaties en kan je zien welke vaccinaties verplicht of aangeraden worden per land. Neem vroegtijdig contact op met de GGD en laat je vaccineren voordat je op reis gaat!

Reisverzekering afsluiten voor je reis

Naast het nemen van een vaccinatie voordat je op vakantie gaat is het erg verstandig en aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Houd je van reizen of ben je vanwege je werk of school per jaar meer dan 21 dagen in het buitenland? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Met een reisverzekering kun je je onder andere laten dekken voor alle medische kosten die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed. Een doorlopende reisverzekering kost slechts een paar euro’s per maand en is goedkoper dan een kortlopende reisverzekering.

azie-op-reis

Eten en drinken tijdens je reis

In Nederland boffen we maar met de kwaliteit van het drinkwater uit de kraan, dit is in Azië helaas niet het geval. Mocht je geen last van je buik- of darmklachten willen hebben tijdens je reis, drink dan nooit water uit de kraan. Drink in plaats daarvan water uit een afgesloten fles, blik of drink water dat gekookt is zoals thee en koffie. Vaak wordt er gedacht dat het niet veilig en hygiënisch is om bij karretjes of stalletjes op straat te eten in Aziatische landen.  Wanneer je echter goed oplet, valt dit allemaal wel mee. Mocht je de Aziatische lekkernijen op straat willen proberen, let dan goed op waar het druk is, veel locals eten en het schoon is.

You may also like

Leave a Comment