Tips

De herfstvakantie vier je gewoon in eigen huis!

posted by Admin 9 september 2020 0 comments

De zomervakantie is nog maar net achter de rug en veel ouders én kinderen kijken alweer reikhalzend uit naar de volgende vakantie. Want hoe fijn het ook is om weer lekker bezig te zijn en in het gewone ritme te komen, het is toch ook wel weer heel prettig om de eigen dag in te kunnen delen en meer van elkaar te genieten. Toch moeten we ook in het najaar helaas nog steeds rekening houden met de corona maatregelen.

Naar verwachting zullen deze maatregelen misschien zelfs nog significanter worden in het najaar. Artsen vrezen al maanden voor de zogenaamde ‘tweede golf’ en ze zijn bang dat dit in het najaar zal beginnen. Het moment dat ook andere virussen hard om zich heen grijpen en de weerstand van mensen laag wordt. Dat is ook het moment dat corona opnieuw hard kan toeslaan. Boeken voor de herfstvakantie is dan ook zeker niet zonder risico’s. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Vier dan de herfstvakantie gewoon in eigen huis. En geloof ons, dat is misschien wel leuker dan je denkt!

Bereid je goed voor op de vakantie

Wanneer mensen in de vakantie thuis blijven, zijn ze vaak geneigd om dan ook maar weinig aandacht aan een voorbereiding te besteden. Waarom zou je? Er hoeft toch maar weinig geregeld te worden? Toch is dit niet waar. Beschouw de vakantie in eigen huis als een échte vakantie. Een week waarbij je even alles de boel de boel laat, leuke dingen onderneemt en veel tijd doorbrengt met het gezin. Kies bijvoorbeeld alvast voor supermarkt bestellen online via Butlon, zodat de vraag ‘watetenwevandaag’ in elk geval tijdens de vakantie makkelijk te beantwoorden is. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Plan de week zo goed als vrij

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om volledig vrij te zijn met de kinderen, maar probeer wel zoveel mogelijk dagen vrij te plannen. Of spreek bijvoorbeeld met je werkgever af dat je in de herfstvakantie maar halve dagen werkt of bijvoorbeeld 1 of 2 dagen volledig vrij hebt. Regel dit ook samen met je partner en bespreek met je kinderen de plannen voor de vakantie. Probeer in elk geval enkele dagen samen te regelen. Zo weet je precies op welke dagen leuke dingen ondernomen kunnen worden, je een keertje luxe voor eten bestellen of food delivery service amsterdam Butlon kunt kiezen of simpelweg van elkaar en de vrije tijd kunt genieten.

Onderneem leuke dingen

Ook in de coronatijd is er gelukkig nog genoeg leuks te doen. Reserveer voor een dagje dierentuin of een bezoek een attractiepark. Is het slecht weer? Ga dan naar een museum. Mooi weer en een klein budget? Bezoek dan een bos en bewonder alle mooie dingen die de herfst te bieden heeft.

Natuurlijk hoef je niet van huis te gaan om leuke dingen te kunnen ondernemen. De herfst verleent zich voor heerlijke indoor activiteiten. Bekijk met het hele gezin een leuke film, serveer hier een bak popcorn of zak chips en frisdrank bij en de middag is al helemaal naar wens. En dan in de avond ook nog eens in de buurt enschede eten en de dag is compleet. Of vul de dag met bordspelletjes, bouw tenten of maak een racebaan. Mogelijkheden genoeg en coronaproof!

You may also like

Leave a Comment