Tips

Het fantastische Noorderlicht

posted by Admin 24 mei 2017 0 comments

Je kent de typische plaatjes wel; een prachtige natuur met een felgroen gekleurde hemel. En er is maar één ding dat zo mooi kan zijn. De Aurora Borealis of het Noorderlicht.

Het Noorderlicht is iets spectaculairs en staat op heel wat mensen hun bucket list! Ben jij ook zo gek op dit natuurfenomeen? Met deze tips vind je het binnenkort misschien zelf!

Waar kan je het Noorderlicht zien?

Wist je dat je het Noorderlicht tot in Nederland kan zien?
Als de aurora heel sterk is worden soms golven waargenomen tot in het noorden van Nederland! Natuurlijk zijn die wel nooit zo spectaculair als landen die veel hoger in het noorden liggen.
Om het poollicht echt goed te zien moét je echt wel afzakken naar één van de koudere landen van deze wereld.
Vanuit Nederland en België wordt meestal gekozen voor één van de Scandinavische landen; Ijsland, Noorwegen, Zweden of Finland.

Hoe hoger je boven de noordpoolcirkel reist, hoe groter je kansen zijn om dit magische spektakel met je eigen ogen te aanschouwen!

De juiste weersomstandigheden

Maar zelf dan kan moeder natuur nog moeilijk doen. De Aurora Borealis wordt niet voor niets de “moeilijke dame” genoemd! Het Noorderlicht is alleen te zien in de donkere wintermaanden. Wanneer er te veel licht is danst het licht nog wel, maar je kan het gewoon niet meer zien. En dat is toch ook zonde van zo’n verre reis!

De beste maanden om het licht te zien dansen zijn van september tot februari, misschien zelfs nog maart. Als je daar eenmaal bent moet je vooral hopen op erg goed weer. Bij bewolking, mist of sneeuw kan je het Noorderlicht immers niet meer zien…

Alsof dat allemaal nog niet moeilijk genoeg is moet je gewoon ook nog eens heel veel geluk hebben!
De aurora duikt te pas en te onpas op, en niemand kan echt honderd procent voorspellen waar het licht zich dit keer gaat tentoon stellen.

Reis naar het noorden en denk niet te veel aan het Noorderlicht

Een goede tip is dan ook om niet naar het noorden te reizen met als doel om de aurora borealis te bezichtigen, maar om de prachtige landschappen te gaan verkennen.
Als je lang genoeg in het Scandinavische noorden vertoeft, is de kans erg groot dat je het Noorderlicht ziet. Maar alleen naar daar reizen om het licht te zien zou je weleens verveeld achter kunnen laten.

Gelukkig is er zo veel meer te zien dan alleen het Noorderlicht.
Denk maar aan de prachtige fjorden in Noorwegen, het gezellige dorp van de Kerstman in Finland, de duizenden meren van Zweden en de uitzonderlijke landschappen van Ijsland.

Bron: https://www.eurotrips.be

You may also like

Leave a Comment