Tips

Kampeerbenodigdheden voor een ideale kampeervakantie

posted by Admin 13 februari 2017 0 comments

Ga jij kamperen? Zorg dan dat je ook de juiste benodigdheden bij je hebt! Helemaal als je nooit eerder hebt gekampeerd, komt er nog best een hoop bij kijken. Dingen die in een hotel vanzelfsprekend zijn, hoeven in de natuurlijk niet zomaar aanwezig te zijn. Natuurlijk heb je ook nog steeds verschillende manieren om te kamperen. Zo kun je kamperen in de vrije natuur, of op een camping met alles erop en eraan. Met een beetje gezond verstand, kom je er vaak wel al uit.

Je slaapplek regelen
De tent is natuurlijk wel een vereiste als je gaat kamperen. Het is ook mogelijk om te overnachten in een camper of caravan, maar in dit geval gaan we uit van het meest primitieve. Zorg dat je een tent hebt die ruim genoeg is. Een goede richtlijn is om altijd 1 persoon groter te kopen, dan met hoeveel je bent. Dan heb je die extra ruimte om te gebruiken voor je bagage. Als je in een tent zit, heb je daar namelijk verder geen plek voor en je spullen buiten laten liggen is niet ideaal. Zorg ook dat je de tent waterdicht maakt, zodat je niet opeens met natte voeten wakker wordt. Als laatste is er nog belangrijk welke soort tent je neemt. Een koepeltent, een ‘opgooitent’, een tunneltenten, een piramide tent, etc. Let wel op of er al een grondzeil bij zit, of dat je deze apart moet aanschaffen. En vergeet ook zeker niet om te checken of er haringen bij zitten!

Waar slaap je op
Om op de harde grond te gaan liggen is niet helemaal de bedoeling. Het vinden van het juiste matje is nog best een uitdaging. Eentje die je met een elektrische pomp opblaast, is al niet te doen. Je hebt tegenwoordig wel matjes met een ingebouwde voetpomp. Het matje moet stevig, maar niet te hard zijn opgeblazen en uiteraard ook niet te zacht. Ook de lengte en materiaal zijn belangrijk. Je wil niet met je voeten uitsteken. Gelukkig, als dat wel gebeurt, heb je nog een goede slaapzak die je kan helpen warm te blijven. Heb je het erg snel koud? Dan is een mummyslaapzak perfect voor jou. Deze ovaalvormige slaapzak heeft ook een capuchon waardoor jij je helemaal kunt inpakken.

Materiaal om te koken
Ook in de buitenwereld moet je gewoon kunnen eten. Nu kun je beslissen om alleen voedsel te eten dat koud is, maar dat ga na een tijdje zeker vervelen. Daarbij is het super simpel om een klein gasstelletje mee te nemen. Met slechts 1 pan kun je al prima een gerechtje maken. Sowieso zijn soep, eitjes en pannenkoeken prima te doen.

Overige benodigdheden
Naast deze belangrijkste spullen moet je natuurlijk ook een goede reistas hebben, een zaklamp, wc papier en andere toiletspullen en al je reispapieren.

Heb jij zin gekregen in kamperen maar wil je wel gemak en comfort? Bekijk dan het aanbod kampeervakanties van Go4Holiday.

You may also like

Leave a Comment