Tips

De kosten van privé vliegen

posted by Admin 15 juni 2021 0 comments

Wie wil het nou niet? Een keer vliegen in een privé jet vliegen! Een privé jet kopen is voor velen van ons niet weggelegd. Gelukkig heb je niet zelf een toestel nodig om een keer te vliegen. Ook het huren van een privé jet is zeker een optie. Maar hier zitten natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel behandelen we de vraag over wat de privé jet kosten ongeveer zijn. Wie weet brengt jou dit een stap verder naar het vliegen als een celebrity.

Jet huren

Het vliegen in een privé vliegtuig wordt vaak als pakket verkocht. Het is ongebruikelijk om zelf te denken aan kosten als een piloot inhuren, een los toestel huren en overige kosten als benzine en onderhoud. Er zijn maatschappijen die kijken waar je naartoe wilt, hoelang de vlucht is en wat je wensen zijn als het om het soort vliegtuig gaat. Na naar deze gegevens gekeken te hebben kijken ze wat ze je ongeveer gaan aanrekenen. De prijzen kunnen flink uiteenlopen. Als jij in een klein jet een vlucht naar Ibiza wilt maken samen met maximaal 5 andere genodigden, zal dit ongeveer 12.000 euro gaan kosten. Dit zijn de basiskosten, je kan het natuurlijk nog zo bont maken als je zelf wilt. Wil je met een groep van maximaal 10, 8 uur gaan vliegen. Dan kijk je naar ongeveer 25.000 euro in een medium size jet.

Groter is beter?

Zit je met een grote groep? Dan is het huren van een privé jet ook een goede optie. Als het een groep is tussen de 5 en 10 personen kan het een optie zijn om bijvoorbeeld een groter privé jet te huren. De kosten van deze privé jets liggen vaak wat hoger. Dit kan natuurlijk een overweging zijn van luxe maar ook van geld. Een ticket in business class kan gauw oplopen tot zo’n 1.000 euro. Dit is een hoop geld voor een grote groep mensen. Het kan daarom een leuker alternatief zijn om met zijn allen een privé jet te huren.

De extra’s

Vliegen in een privé jet is natuurlijk al luxe, maar het kan nog luxer. Vaak geven maatschappijen die dit aanbieden vaak de optie om extra luxe bij te boeken. Bij de totale kosten van een privé jet, moet je ook rekening houden met extra factoren. Denk hierbij aan de kosten van privé chauffeur die je van en naar de jet brengt, dit kan je tot 1.500 euro terugzetten op je rekening. Champagne is ook een veelgebruikte optie. De prijs van catering en bijvoorbeeld champagne kan sterk variëren. Het huren van een privé jet brengt over het algemeen gewoon een hoop extra mogelijkheden met zich mee om je reiservaring een extra dimensie te geven.

Bron: Firstclassaviation.nl

You may also like

Leave a Comment