Tips

Leuke vakantie geboekt? Wees voorbereid!

posted by Admin 27 oktober 2018 0 comments

Voor de zomervakantie heb je een fantastische vakantie geboekt voor het hele gezin naar Bora Bora om met elkaar te genieten. Voor 20 dagen hebben jullie een hutje op het water, waarbij je uitkijkt op het prachtige blauwe water en de witte stranden. Nu je je vakantie geboekt hebt is het verstandig om te kijken naar wat er naast het vakantie boeken nog meer bij komt kijken. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde verzekeringen die je af moet sluiten?

Reisverzekeringen

Een reisverzekering hoor je af te sluiten wanneer je op vakantie gaat, logisch eigenlijk. Een reisverzekering verzekert bijvoorbeeld jouw bagage of kosten voor een langer verblijf. Bij reisverzekeringen kun je kiezen tussen kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen. Kortlopende reisverzekeringen sluit je af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld een vakantiereis. Doorlopende reisverzekeringen ben je voor een jaar verzekerd en kun je daarna weer verlengen. Alle reizen die je boekt binnen dat verzekerde jaar zijn dan verzekerd. Ben je een echte reisfanaat? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering.

Annuleringsverzekeringen

Een annuleringsverzekering kun je afsluiten voordat je op vakantie gaat. Een annuleringsverzekering zorgt er namelijk voor dat mocht je de vakantie moeten annuleren, door een legitieme reden, jij de annuleringskosten niet hoeft te betalen. Dit kan zijn bij bijvoorbeeld ziekte van jezelf, je reisgenoot of een familielid. Je bent alleen verzekerd als de reden onder de dekking van de verzekering valt. Hieronder staan een paar voorbeelden:

  • Bij het overlijden of ernstig ziek worden van jezelf, je reisgenoot of een familielid
  • Bij zwangerschap
  • Bij een scheiding

Kijk altijd even de polisvoorwaarden na voordat je een annuleringsverzekering afsluit zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Net zoals bij reisverzekeringen heb je bij annuleringsverzekeringen ook kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekeringen.

Voordat je een reis- of annuleringsverzekering afsluit kijk dus even goed naar de voorwaarden die eraan verbonden zitten. En ga je vaker per jaar op reis of slechts eenmalig? Maak een keuze tussen een kortlopende- en doorlopende reisverzekering.

Vaak kun je bij een reisbureau ook een reis- of annuleringsverzekering afsluiten. Online kun je vaak ook snel en gemakkelijk  reis- of annuleringsverzekeringen afsluiten.

You may also like

Leave a Comment