Tips

Londen met het vliegtuig of toch de trein?

posted by Admin 9 december 2018 0 comments

Reizigers die naar Londen willen, doen dat vaak met de trein via de tunnel. Je rijdt vanuit Nederland naar Calais (Frankrijk) waar je met de auto de trein op gaat. Niet erg ideaal als je bedenkt dat je wel een uurtje of 6 onderweg bent. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om met het vliegtuig te gaan, met het vliegtuig ben je in ongeveer 1 uurtje vliegen in Londen. Ook kun je met de bus gaan, maar dan ben je zeker 11 uur onderweg.

Naar Londen met het vliegtuig

Wie toch graag met het vliegtuig naar Londen wilt gaan, moet rekenen op een bedrag van €100 en retour betaal je ook circa €150. Vanuit Amsterdam vlieg je dan voor dit bedrag naar de vliegvelden in Londen die het dichtste bij het centrum liggen zoals Londen Heathrow en Londen City Airport.

Wil je goedkoper vliegen dan reis je voor ongeveer €60 naar Gatwick, Luton, Stansted of Southend Airport. Wil je het helemaal goedkoop doen dan ga je vanaf vliegveld Eindhoven of Weeze naar Londen Stansted Airport voor maar €25 (prijsindicatie).

Met de trein naar Londen

Sinds kort kun je ook met een directe treinverbinding vanaf Amsterdam naar Londen. De Eurostar die het vervoer verzorgt, rijd twee keer per dag. Je moet wel 3 maanden voor het vertrek je tickets boeken, een enkele reis is vanaf €59 en voor de tickets inclusief retour betaal je €118. De prijzen veranderen continue dus check goed van tevoren wat de kosten zijn.

In de Eurostar treinen is voldoende gedacht aan de voorzieningen. Ze zijn net zo comfortabel als de Thalys en ICE. De Eurostar heeft 3 klassen, de standaard, standaard premier en de business premier. Bij de laatste 2 heb je wat ruimere stoelen en wordt je voorzien van een maaltijd onderweg. Helaas zijn de treinen nog niet voorzien van een wifiverbinding, maar is er wel 3G en 4G bereik in de tunnel. Sommige treinen zijn voorzien van stopcontacten, maar lang niet allemaal.

Wil je niet twee keer met de trein reizen? Dan kun je ook nog een combi ticket bestellen, je reist dan heen met de trein en op de terugweg met de boot. De boot die ligt in Harwich vaart naar Hoek van Holland en is 9 uur onderweg. Een ticket kun je al bestellen vanaf €49 welke inclusief een treinticket is.

You may also like

Leave a Comment