Tips

Maak een uitje van jouw zakenreis!

posted by Admin 6 mei 2019 0 comments

Een zakenreis bestaat voor een groot deel uit werken en netwerken. Ontspannen en het opvangen van een glimp van de lokale omgeving mag echter niet in je agenda ontbreken. Haal meer uit je zakenreis met deze slimme travel tips en trucs.

Check je hotel

Zoek van te voren uit waar je verblijft en wat de pro’s zijn van jouw hotel: een geweldige gym, een prachtige spa, zwembad of een fraai terras. Pak je koffer zo in dat je na een lange dag nog even kunt sporten, zwemmen of lopen. Ook een goede locatie zoals in een mooie tuin of aan het strand kan veel bijdragen aan je reisplezier. Duik in de avond nog even het water in en geniet van een zonsondergang.

Verdiep je in lokale etiquette

Congressen en internationaal zakendoen verloopt soms heel anders dan in Nederland. Elk land of gebied heeft zijn eigen etiquette en het wordt erg gewaardeerd wanneer je daar enige kennis van hebt. Google is je vriend. In sommige culturen zoals Latijns Amerika is het opbouwen van een relatie en loyaliteit belangrijk voordat er zaken wordt gedaan. Je gezin neem je bij wijze van spreken mee naar je werk en het is normaal om de ander te leren kennen via entertainment. Er is kortom geen reden waarom zaken doen niet ook leuk kan zijn. Neemt je zakenrelatie je mee uit eten nodig de ander dan ook eens uit of stuur een kleine attentie. Zijn de relaties in een ander gebied wat killer. Bezoek dan met collega’s een leuke uitgaansgelegenheid of rooftopbar. Of ga in je eentje en besteed je je aandacht liever aan andere mannenzaken?

Verleng je verblijf

Wanneer je nog vakantiedagen over hebt verken dan de mogelijkheid om je verblijf te verlengen, indien nodig in overleg met je werkgever. De heen vlucht hoef je dan in ieder geval niet meer te betalen en met een beetje geluk ben je alleen geld kwijt aan extra verblijf. Zo heb je de tijd voor een dagje strand, sightseeing of doorhalen in het nachtleven. De ultieme ontspannen afsluiting van een zakenreis is een paar dagen vakantie.

You may also like

Leave a Comment