Bestemmingen

Wat maakt Malta zo hip?

posted by Admin 8 december 2016 0 comments

Malta staat volop in de belangstelling. Gedurende de eerste zes maanden van 2017 is het de voorzitter van de EU. Plus, het is in 2018 Culturele hoofdstad van Europa. Dat alles, naast het feit dat Malta al heel lang een uitstekende vakantiebestemming is, maakt dat het kleine eiland voor iedereen een heerlijke vakantie kan bieden.

Nachtleven

De vele achtclubs, met name in en rond Paceville, zorgen ervoor dat je de hele nacht door een feestje kunt vieren. De bekendste zijn de Sky club, de Barcelona Lounge, Smooth Jazz, de Scotsmans Pub en het trendy Chequers. Places to be. Maar ook in St. Julian, Sliema en St. Pauls Bay zijn er heel wat bars en leuke restaurants te vinden voor een heerlijk maal en een gezellige avond.

vakantie-malta

Stranden

Wie van zonnen houdt of wie graag duikt, is in Malta op zijn plek. Scouba duiken kun je bijna overal. Leren duiken kan eveneens. Het weer op Malta is zo wat 10 maanden van het jaar zonnig en aangenaam. Doordat Malta niet zo groot is, is alles makkelijk bereikbaar. Dat kan met een huurauto of scooter of met het openbaar vervoer, dat goed en vooral erg goedkoop is. Alhoewel er veel toeristen op Malta verblijven, zijn de stranden over het algemeen nooit overvol. Zeker niet wanneer je de moeite neemt een stukje verderop te gaan zonnen.

Comino

Malta bestaat uit een groep eilanden, waarvan Comino er een is. In principe is er geen reden om de boot te nemen om naar dit kleine eiland te varen. Of toch? De schitterende Blue Lagoon is meer dan reden om de tocht te maken. Het helderblauwe water nodigt direct uit om even te zwemmen. Daarnaast zijn er allerlei excursies. Met wat geluk kom je onderweg dolfijnen tegen, die door het water flitsen. Daarnaast wordt de Blue Lagoon gezien als een van de mooiste duikbestemmingen die er te vinden zijn.

Shoppen

Wie van winkelen en afdingen houdt, is hier op zijn plek. Naast de gewone markten, is er Birkirkada met wat je meer een shouk kunt noemen. Of je gaat naar het Arkadia Commercial Centre op Gozo. Wereldmerken vind je in de winkelstraten van Sliema en wie iets heel speciaals mee naar huis wil nemen, gaat in de zijstraten van Valetta op zoek naar de van zilverdraden gesponnen kleine juweeltjes. Heel bijzonder en heel erg Malta.

Goedkoop

Malta biedt veel waar voor het geld. Een vlucht boek je al vanaf zo’n 150€, hotels zijn betaalbaar, zeker als je ruim van te voren boekt en het leven zelf is relatief goedkoop. Uit eten is aan te bevelen, want de Maltese keuken is uiterst smaakvol. Uiteraard is het aanbod uit zee groot. Je kunt er met euro’s betalen en wie niet iedere avond de meest exclusieve nightclub Twenty Two bezoekt, zal ervaren dat je op dit mooie eiland een sfeer vindt, die met de Balearen, Ibiza en Mallorca, te vergelijken is. Het grote verschil is dat Malta goedkoper is.

You may also like

Leave a Comment