Bestemmingen

Mayatempels bezoeken in Mexico

posted by Admin 11 januari 2019 0 comments

Mexico roept bij ons vooral mooie herinneringen aan het Wereld Kampioenschappen in Brazilië op. Daarbij won Oranje van de Mexicanen en stroomde door naar de volgende ronde. Maar ook op een mooie en avontuurlijke manier kan er aan Mexico gedacht worden. Zeker in de zin van een reiservaring, kan Mexico een mooie bestemming zijn om je vakantie door te brengen. Maar wat maakt Mexico zo uniek?

Reizen naar Mexico

Een reis naar Mexico, zal zonder meer heel leuk uitpakken. Gelukkig kun je van Nederland rechtstreeks overvliegen naar Mexico. Het midden amerikaans land beslaat qua oppervlakte een enorm stuk land, toch zal dit een reis door Mexico niet bemoeilijken. Om het reizen te “versnellen”, om met name in een heel korte periode veel plaatsen te bezoeken, zullen binnenlandse vluchten de enige manier zijn om dit te bewerkstelligen. Het klimaat en de ligging van Mexico hebben de juiste mix om je een leuke vakantie te garanderen.

Maya tempels bezoeken

Een reis naar Mexico is nutteloos geweest als je geen bezoek gebracht hebt aan een Mayatempel. In Mexico zijn er een heleboel Mayatempels te vinden. Een van de bekendste ligt in Chichen Itza. Dit komt omdat het beschouwd wordt als een van de zeven wereld wonderen. Een reiservaring naar zo een Mayatempel mag gerust beschouwd worden als “adembenemend”. De achterliggende gedachte die achter deze Mayatempels schuilen is zeker een van de redenen om tenminste een keer in je leven een bezoek te brengen.

Chichen Itza en Tulum

Zoals eerder aangegeven liggen de bekendste Maya tempel in Chichen Itza. Het grootste attractie dat te vinden is in Chichen Itza is de enorme piramide van Kukulcan. Deze Mayatempel kenmerkt zich vooral door een bijzondere akoestiek. Een klappend geluid weerkaatst op een heel bijzondere manier door de omgeving. Naast Chichen Itza is er een andere Maya stad genaamd Tulum. De bijzonderheid van de Maya tempel in Tulum komt tot uiting in het gegeven dat het op de rand van een klif gebouwd is, dit omdat het ooit diende als een haven.

Het komt er allemaal op neer dat je Mexico moet ervaren, in het bijzonder de Mayatempels. Een trip naar Mexico is ideaal voor kinderen, vrouwen maar zeker ook voor mannen, in principe voor het heel gezin!

You may also like

Leave a Comment