Tips

Met een boot erop uit in de zomer

posted by Admin 10 januari 2022 0 comments

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om tijdens de hete zomerdagen hun dag door te brengen op het water. Niet zo gek dus dat er in het hoog seizoen veel boten worden gekocht en verhuurd. Doordat varen met een boot sterk in populariteit aan het toenemen is, zijn er inmiddels verschillende soorten boten op de markt gebracht. Wanneer je een boot wil kopen, dan kan het lastig zijn om hieruit een keuze te maken. Om jouw zoektocht gemakkelijker te laten verlopen vertellen wij je graag in deze blog welke verschillende boten er allemaal zijn. Zo kan jij uiteindelijk kiezen welke boot bij je past!

1. Zeilboot

De meest bekende boot van allemaal is toch wel de zeilboot. Deze boot is eigenlijk een schip dat met behulp van zeilen en de windkracht over het water kan varen. Vroeger was de zeilboot één van de belangrijkste vervoersmiddelen om zowel goederen als personen te vervoeren naar verre landen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de imposante zeilboten uit de VOC-tijd. Tegenwoordig beschikken wij over auto’s, fietsen en treinen waardoor de zeilboot niet meer wordt gebruikt als vervoersmiddel. Voor veel Nederlanders is het hebben van een zeilboot, dan ook een hobby. Hierbij vinden zij vooral het zeilen en het onderhouden van een boot ontzettend leuk.

2. Motorboot

Naast de zeilboot zie je in de zomer ook regelmatig een motorboot voorkomen in de grachten van diverse grote steden. Hiermee wordt een boot bedoeld die wordt voortgedreven door middel van een motor. Vandaag de dag kiezen veel mensen voor een motorboot, omdat deze boot uitermate geschikt is om te varen in stille kleine wateren. Hierbij kan je denken aan meren, plassen en grachten. Varen met een motorboot is voor veel mensen een heerlijk dagje uit waarbij er veel hapjes en drankje worden genuttigd. Een perfecte plek dus om een leuk feestje te bouwen.

3. Sloep

Een andere bekende boot die je vast wel eens door de Nederlandse wateren hebt zien varen is de sloep. Deze boot is verkrijgbaar in vele vormen en wordt het meest gebruikt in de pleziervaart. Dit is niet zo vreemd aangezien een sloep gemakkelijk door grachten en sloten kan varen. Een echte aanrader om eens met vrienden te doen. Daarnaast is het handig om te weten dat een sloep ook ingezet wordt door de KNRM als reddingssloep. Hiermee is deze boot dus veelzijdig te gebruiken.

Nu je weet welke boten er het vaakst worden gebruikt in de pleziervaart, is het tijd om zelf op zoek te gaan naar een eigen exemplaar. Naar welke van deze drie boten gaat jouw voorkeur uit?

You may also like

Leave a Comment