Tips

Wat je moet weten als je gaat rondreizen door Zuid-Afrika

posted by Admin 14 juni 2021 0 comments

Zuid-Afrika is een ontzettend mooi land met prachtige dieren en landschappen. Het is een adembenemend land, waarbij je je ogen uitkijkt. Daarbij zijn er enkele verschillen met Nederland en Zuid-Afrika, die handig zijn om te weten voordat je op reis gaat. In deze blog is de algemene informatie te lezen wat je moet weten voordat je door Zuid-Afrika gaat rondreizen.

Veiligheid

In sommige delen van het land heerst er veel armoede, waardoor het als toerist zijnde soms best gevaarlijk kan zijn. Daarom is het belangrijk om met je gezonde verstand te blijven denken. De veiligheidsrisico’s zijn vooral rondom de grote steden en luchthavens. Dit risico heeft vooral te maken met criminaliteit. Townships, de woongebieden aan de rand van grote steden en sloppenwijken is onverstandig om zonder gids te bezoeken. Als je er namelijk zonder gids loopt dan heb je een groter risico om beroofd te worden bijvoorbeeld. Het is belangrijk om naar je eigen onderbuikgevoel te luisteren, omdat die vaak het juiste aangeeft. Ook als je ergens je niet op je gemak voelt dan is het beter om weg te gaan naar een andere plek waar je je wel comfortabel voelt.

Beste reistijd

Een rondreis Zuid-Afrika kan het hele jaar door. Echter, zijn er op verschillende tijden in het jaar de dieren beter te zien als je op safari gaat. Als je echt de big 5 wilt zien dan is het verstandiger om in de maanden april tot en met oktober te gaan. In die maanden is het er droog en verplaatst het wild zich naar drinkplaatsen. Wat tevens een fijne bijkomstigheid is dat malariamuggen zijn dan namelijk niet actief. In de zomermaanden is het lastiger om het wild te zien, omdat het gras dan hoger is waardoor de dieren zich gemakkelijk kunnen verstoppen. Als je voor een echt zonvakantie wilt gaan dan is het verstandig om tijdens de zomer te gaan. Dan liggen de temperaturen rond de 30 graden. Als je dit te warm vindt dan kun je beter op een later moment in het jaar afreizen naar Zuid-Afrika.

Algemene Informatie

Als Nederlander zijnde hoef je geen visum aan te vragen tenzij je langer dan 90 dagen in het land blijft, dan moet je wel een visum aangevraagd hebben. De munteeneheid van Zuid-Afrika is één van de sterkste en belangrijkste van de Afrikaanse valuta’s. De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand. In Zuid-Afrika kun je overal met een pinpas of creditcard betalen. Tevens is er in iedere dorp een pinautomaat waar je kunt pinnen. Alle banken worden er geaccepteerd zowel Visa als Mastercard creditkaarten en de Nederlandse pinpassen met het Maestro logo. Ook kun je overal met cash betalen als je dat liever doet. Verder is het belangrijk om in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 1 maand geldig is. Verder wordt er ook aangeraden om enkele vaccinaties te nemen. Als je niet rechtstreeks naar Zuid-Afrika vliegt maar met een tussenstop, dan is het belangrijk om te kijken of het land waar je stopt een vaccinatiebewijs nodig heeft van gele koorts. Als die nodig is dan moet je die vaccinatie ook nemen. In Zuid-Afrika wordt gebruikt van drie punts stopcontacten. BIj de meeste hotels en huisjes kun je een stekker lenen of je koopt er zelf één. Verder past de wereldstekker niet in de afrikaanse stopcontacten dus die hoef je niet te kopen.

You may also like

Leave a Comment