TipsZonvakanties

De mooiste plekken in Turkije waar je zeker geweest moet zijn

posted by Admin 9 april 2018 0 comments

Bij het grote publiek is Turkije vooral bekend van de stedentripjes naar Istanbul en All-Inclusive vakanties naar de prachtige Turkse Rivièra. Naast deze bestemmingen wagen maar weinig toeristen zich aan andere prachtige highlights die het land te bieden heeft. Naast de mooie landschappen zit Turkije ook boordevol historie, cultuur en natuurfenomenen. Een tip voor iedereen die van plan is om naar Turkije op vakantie te gaan: laat die stedentrip of strandvakantie en maak een echte rondreis door Turkije. Bezoek de verschillende opgravingsplaatsen, uitgestrekte steppen en kalkterrassen.

Ga ook langs de prachtige idyllische kustplaatsen, dit is vooral erg interessant voor alle duikliefhebbers. Deze kustplaatsen hebben veel minder toerisme dan de grote kustplaatsen, ideaal om op je gemak de wonderen van de zee te ontdekken. Zie je het zitten om een rondreis te maken door Turkije? Hier onder hebben wij een aantal bijzondere plekken op een rijtje gezet die zeker niet je zeker niet mag missen wanneer je erop uit trekt in Turkije.

Istanbul

Ook al is Istanbul erg populair bij de toeristen, toch staat deze stad op ons lijstje van plaatsen die je echt gezien moet hebben. De stad zit boordevol cultuur en historie. Om de mooiste plekken van deze stad te ontdekken heb je gemiddeld aan twee tot drie dagen genoeg. Breng een bezoek aan een van de vele sprookjesachtige kastelen, maak een boottocht over de rivier de Bosporus of shop in de verschillende souks.

Pamukkale

Pamukkale is een van de prachtige natuurfenomenen die Turkije te bieden heeft. Pamukkale wordt normaal gesproken het katoenen kasteel genoemd en staat tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze prachtige plek bestaat uit verschillende terrassen. Het water stroomt over deze terrassen en bevat enorm veel kalk. Deze hoge concentratie kalk gecombineerd met het warme klimaat veroorzaakt een kalklaag. Deze kalklaag wordt door velen vergeleken met een kasteel dat gemaakt lijkt met katoen, het fenomeen lijkt echter veel meer op een bevroren waterval. Je kunt het prachtige gebied bezoeken door te voet het wandelpad langs de verschillende terrassen te volgen. De wandeling moet zonder schoenen worden gelopen om de slijtage van dit bijzondere natuurfenomeen zo veel mogelijk te beperken.

Efeze

Efeze is een historische stad gelegen in het westen van een erg belangrijk (archeologisch) gebied in Turkije. Het is niet zo gek dat deze stad veel bezocht wordt door de rondtrekkende toeristen, naast Rome is Efeze een van de grootste steden uit de Romeinse oudheid die in goede staat verkeerd. Tijdens je verblijf in deze eeuwenoude stad kun je onder anderen de ruïnes bezoeken van de bibliotheek en het oude theater, een wandeling maken over marmeren wandelpaden of het kleurrijke mozaïekwerk bewonderen wat door de gehele stad te vinden is.

Cappadocië

Vanuit het westen gaan we verder naar het midden van Turkije. In het hart bevind zich een prachtig gebied wat menig toerist versteld zal doen staan. Je zult vast wel een keer een plaatje in een magazine of op internet hebben zien staan: een prachtig bergachtig landschap met honderden luchtballonnen die over het prachtige landschap zweven. Het landschap van Cappadocië bestaat uit kalsteen en tufsteen (als gevolg van een of meerdere vulkaanuitbarstingen). Door de aanwezige erosie hebben alle rotsen interessante vormen, waardoor het lijkt om een landschap dat je in een Sciencefiction film zou tegenkomen. Onder toeristen is het landschap erg populair door de ballonvaarten die geboekt kunnen worden. Het maken van een ballonvaart raden wij ook zeker aan! Naast het landschap en de ballonvaarten is het ook erg interessant om het museum te bezoeken. In het Gorome museum vind je onder anderen overblijfselen van de mensen die ooit in dit landschap hebben geleefd. Niet alleen gebruiksvoorwerpen maar ook woningen en kerken zijn te bezichtigen. Jouw bezoek kan vervolgens worden afgesloten met overnachting in een cave hotel en/of een prachtige zonsondergang.

Welke kennis heb je nodig voor je aan de reis begint?

1. Check altijd de huidig situatie in Turkije op het moment dat je de reis aan het plannen bent. De situatie en veiligheid in het land kun je vinden onder het reisadvies op de site van de Rijksoverheid.

2. Om de rondreis in Turkije te kunnen maken is het nodig om in het bezit te zijn van een visum. Een aantal jaar geleden was het een optie om deze te kopen op het vliegveld bij aankomst, dit is echter sinds 2014 geen optie meer.
Zorg er dus voor dat je in het bezit bent van een visum bij vertrek. Pas op! Op sommige luchthavens kunnen visums nog wel verkregen worden dit is echter niet altijd betrouwbaar! Het aanvragen van een visum kun je doen online doen middels via visumbuitenland.nl. Op deze manier kun je eenvoudig een visum voor Turkije aanvragen en veilig via IDEAL betalen.

3. Ben je van plan een erg grote rondreis te maken? Let er wel op dat Turkije minstens twintig(!) keer groter is dan Nederland. Probeer een gebied per reis te bezoeken, het zou jammer zijn als je erg veel aan het reizen bent en niet optimaal kunt genieten van het prachtige landschap.

4. Ben je van plan om met de auto op vakantie te gaan? Dan is het goed om te weten dat er vaak tol betaald moet worden voor bruggen en wegen. Deze kosten kunnen niet betaald worden met contant geld. Er zal van te voren een vignet moeten worden aangeschaft bij een van de vele tankstations of postkantoren in Turkije. Voor meer informatie over een auto vakantie kun je altijd terecht bij het bedrijf waar je de auto huurt.

You may also like

Leave a Comment