Tips

Mountainbiken in het bos tijdens je vakantie

posted by Admin 23 februari 2017 0 comments

Fietsen is een goede manier om te ontspannen en om aan je conditie te werken. We fietsen met zijn allen in Nederland iedere dag heel wat kilometers, of het nu is om naar het werk te gaan, om te ontspannen tijdens een heerlijk fietstochtje of op de racefiets. Vroeger was vooral de racefiets populair als het ging om sporten op de fiets. Het ging lekker snel en je werkte goed aan je conditie. Bovendien was het leuk om met een hele groep een lange fietstocht te maken, waarbij je elkaar ook kon steunen. Beurtelings werd er dan bijvoorbeeld voor aan in de wind gereden om zo de renners achter in de groep te ontlasten. Die konden dan even op adem komen na zelf aan de kop te hebben gereden.

Mountainbike steeds populairder
Op een gegeven moment deed de mountainbike zijn intrede. De mountainbike was eigenlijk een fiets bedoeld voor zwaar terrein. Het gaat dus niet zozeer om snelheid maken, hoewel je op de mountainbikes van tegenwoordig behoorlijke snelheden kunt bereiken, maar vooral om te fietsen door gebieden waar je met de gewone fiets niet uit de voeten kan. Denk daarbij aan heuvelachtig terreinen bossen met kleine bospaadjes vol obstakels. Tegenwoordig zie je in bossen dan ook echte mountainbike routes aangegeven, paden die je alleen met de mountainbike mag/kan volgen. Dat is natuurlijk wel zo veilig want hoewel de snelheden wel wat lager zijn dan op de racefiets, het kan toch heel gevaarlijk zijn als er plotseling een hond of voetganger je pad kruist als je in volle snelheid een heuvel afrijdt.

Mountainbike duur?
Zoals bij veel producten het geval is, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt voor een paar honderd euro al een goedkope mountainbike waar je aardig mee uit de voeten kunt. Maar als je echt professioneel wilt mountainbiken moet je duizenden euro’s neerleggen voor een goede fiets. Je krijgt dan ook wel kwaliteit natuurlijk, de onderdelen van de fiets zijn dan van echt goede kwaliteit waar veel zorg aan is besteed. Dat moet ook wel, want er is toch wel een verschil tussen een beetje mountainbiken voor de ontspanning en echt professioneel mountainbiken. Bij mountainbiken op professioneel niveau wordt het materiaal namelijk veel meer belast en is de kans dus groter dat er iets kapot gaat. Daarom moet de kwaliteit van dergelijke fietsen echt goed zijn, niet in de laatste plaats om vervelende blessures te voorkomen.

You may also like

Leave a Comment