BestemmingenTips

Dit zijn de must-sees van Istrië, Kroatië

posted by Admin 17 oktober 2018 0 comments

Kroatië is een prachtig gevarieerd land. De provincie die het dichtst tegen de grens aan ligt is Istrië, hierdoor is deze plek met ongeveer 1400 kilometer rijden goed bereikbaar met de auto. Istrië wordt gekenmerkt door een lange kuststrook met mooie stranden en helder water, prachtige natuur en net zoals in de rest van Kroatië veel pittoreske kleine stadjes.

Grote steden zijn er niet, maar des temeer plekken met mooie uitzichten en historische dorpen. Op sommige plaatsen lijkt te tijd stil te staan, en zijn er nog geen honderden toeristen die de schoonheid hebben ontdekt. De zee is helderblauw, het eten is heerlijk en goedkoop. Geen wonder dat de campings in Istrië aan populariteit winnen! Wat moet je nu echt gezien hebben in Istrië?

Pula

De stad Pula heeft een prachtig eeuwenoud Romeins Amfitheater, dat nog in goede staat te bekijken is. Vroeger de plaats voor gladiatorengevechten, nu worden er concerten en voorstellingen gegeven en films gedraaid. Dit is echter niet het enige historische gebouw in Pula; er zijn meer oude gebouwen te bekijken en bovenop de heuvel ligt een mooie ruïne.

Poreč

Poreč is bij veel mensen vooral bekend vanwege de vele uitgaansgelegenheden, maar het stadje heeft meer te bieden. In Poreč zijn veel leuke kleine boetiekjes te vinden, vol handwerk en leuke souvenirs. Je kunt er gezellig langs het water lopen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Eufrasiusbasiliek. Deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoek waard.

Rovinj

Rovinj is een stadje vol smalle straatjes met kleine restaurantjes. Je kunt hier uren doorheen dwalen en achter iedere hoek weer iets moois zien. Bezoek het Marsala Tita-plein en wandel hierna onder de Boog van Balbi door naar de hoger gelegen Sint-Eufemiakerk, vanwaar je prachtig over de stad kunt uitkijken.

Novigrad

Novigrad is een goed voorbeeld van een pittoresk dorpje. Er zijn hier niet echt bezienswaardigheden, maar het stadje zelf is tijdens een wandeling van ongeveer 10 minuten ook leuk om te bezichtigen. Je kunt echter met gemak een hele dag in dit stadje doorbrengen. Je hebt hier gezellige terrassen langs het water, vanwaar je de vissers in de haven bezig kunt zien of zelf een duik kunt nemen in de zee.

Istralandia

Istralandia is geen stad, maar een in 2014 geopend waterpretpark. Als je een dag iets anders wil zien dan de stadjes, is een dag vol waterpret voor jong en oud hier gegarandeerd! Het park ligt vlakbij de stad Novigrad en heeft talloze zwembaden en waterglijbanen. Een echte aanrader!

You may also like

Leave a Comment