Bestemmingen

Naar India? Dit moet je weten!

posted by Admin 14 juli 2018 0 comments

Voor veel mensen is India een mysterieus land. Het heeft een verrassende en bijzondere cultuur en veel mensen die er eenmaal zijn geweest, worden verliefd en willen er graag nog een keer naartoe. Ga je voor het eerst naar India? Dan zijn er een aantal zaken die je van tevoren moet weten en regelen. In dit artikel lees je welke dingen dit zijn!

Voordat je vertrekt: vaccinaties

Als je naar India vertrekt, moet je er rekening mee houden dat daar veel ziektes aanwezig zijn die wij in Nederland niet kennen. Het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden en je te laten inenten voordat je vertrekt. Het is officieel niet verplicht om je te laten vaccineren als je naar India reist, maar de Rijksoverheid raadt er wel een aantal aan. Ga je naar India, dan raden zij de volgende vaccinaties: buiktyfus, DTP, Hepatitis A, mazelen en rabiës. Vaccinaties kun je op verschillende manieren verkrijgen, in jouw buurt is er vast een GGD of reisvaccinatie centrum te vinden waar dit kan. Houd er rekening mee dat je soms ziek kunt worden na een vaccinatie, dus het is misschien niet zo slim om je te kort van tevoren te laten inenten. Het is verder ook mogelijk om in sommige gevallen een herhaalvaccinatie te halen als je vaker op reis bent. Je bent dan voor een langere periode beschermd.

Visum voor India

Als je India wilt binnentreden, heb je net zoals bij veel andere landen een visum nodig. Bij de Indiase ambassade in Den Haag kun je een visum aanvragen, maar dit kan ook veel gemakkelijker via internet. Het online aanvraagformulier is binnen vijf minuten ingevuld en meestal krijg je al binnen 72 uur een akkoord via e-mail. Het grote voordeel van een online visumaanvraag is dat je niet helemaal naar de ambassade hoeft. Dit kan nogal lastig zijn als je bijvoorbeeld niet in de buurt van Den Haag woont. Een ander voordeel is dat het aanvraagformulier op internet ook in het Nederlands beschikbaar is.

Het kost €84,95 om een visum voor India aan te vragen en dit bedrag is inclusief servicekosten en kosten voor het consulaat. Het is aan alle landen vrij om te bepalen wat voor prijs ze vragen voor een visumaanvraag. Het is wel belangrijk dat je een visum op tijd aanvraagt. Mochten zich er onverhoopt problemen voor doen, dan kun je deze op tijd oplossen en alsnog een visum bemachtigen zodat je toch gewoon op reis kunt gaan.

Malaria

Naast de ziektes waarvoor je je hebt gevaccineerd, heb je in sommige delen van India ook nog kans om malaria op te lopen. Malaria wordt overgedragen via muggen en het kan knap vervelend zijn als je deze ziekte te pakken krijgt. Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten of in het gebied waarnaar jij afreist, malaria voorkomt. Het is sowieso aan te raden om je altijd goed tegen muggenbeten te beschermen door anti-muggenspul zoals DEET te gebruiken. Soms kun je na overleg met een reisverpleegkundige van de GGD of het reisvaccinatie centrum malariapillen meekrijgen en deze meenemen in het geval van nood.

Pas op voor Delhi Belly

Heb jij weleens van de Delhi Belly gehoord? Vergeleken met Nederland, is India niet zo hygiënisch. Van het eten in India kun je soms last krijgen van je maag en darmen. Veel reizigers die naar India gaan, krijgen op een bepaald moment hier last van. Wil je de kans op een Delhi Belly zoveel mogelijk beperken? Vermijd dan eten van straatstalletjes. Verder reageren je darmen en maag soms niet zo goed op de pittige kruiden en vetten in Indiaas eten, dus je doet er goed aan om een beetje op te letten wat je naar binnen schuift!

You may also like

Leave a Comment