Tips

Dit had je nog niet bedacht om te doen in het vliegtuig…

posted by Admin 22 november 2017 0 comments

Yes, we mogen weer! Lekker op vakantie met het vliegtuig. Stuk beter dan een heel eind in de auto zitten. Hoewel… Ook het vliegtuig is niet altijd even comfortabel. Vooral bij de langere vluchten weet je na een tijdje van gekheid niet meer wat je moet doen of hoe je moet zitten. Tot nu! Want jouw volgende lange vlucht wordt één groot feest, nu je de volgende dingen weet om te doen.

Vliegveld

Het begint allemaal op het vliegveld. Want jij bent met je op en top voorbereiding natuurlijk al 3 uur van tevoren aanwezig. Allemaal heel prettig natuurlijk, totdat je door de douane bent en jezelf nog 2 uur moet vermaken. Daar komt de eerste tip! Want op het vliegveld heb je heel veel leuke winkeltjes, waar je ook heel veel leuke testers en andere gratis probeersels hebt… Je raadt het al! Jij en je reispartner hebben allebei een half uur om zoveel mogelijk gratis dingen binnen te harken. Luchtjes, ansichtkaarten, telefoonhoesjes, kortingskaarten, crèmepjes en ga zo maar door. Degene met de meeste testertjes wint. Half uur testertjes verzamelen en een half uur nalachen, zo ben je alweer een uur verder!

Let the game begin

Alle spelletjes waar je normaal niet aan toekomt om te spelen, heb je nu ineens alle tijd voor. Grote dozen zijn niet handig om mee te nemen, maar daarom heb je van Monopoly, Cluedo en Wie is het? ook reisedities die je zo in je handbagage stopt. Ook puzzelboekjes en een simpel pak kaarten kunnen ervoor zorgen dat jouw vlucht een stuk dragelijker wordt.

Mini slaapfeestje

Slaapfeestjes zijn the best. En dus ook in het vliegtuig. Deze bezigheid geniet enige voorbereiding, want alle onderdelen moeten wel compleet zijn. Dat betekent:

  • Een comfi outfit (onesie is geoorloofd)
  • Lievelingsromcom (The Notebook is altijd goed)
  • Chips en/of popcorn
  • Ook in het vliegtuig hebben ze een kraan, dus een masker kan best (als je de rare blikken van medepassagiers aan kunt)
  • Doen, durven of de waarheid. Of course.

Nadat je alle onderdelen trouw hebt afgerond, ben je waarschijnlijk al bijna onderweg naar dromenland. Willen je ogen nog steeds niet dichtvallen? Dan kun je altijd een paar melatonine tabletjes meenemen. Voor deze ene keer mag dat best. Doe je oordopjes uit je set met Belkin accessoires in, speel je afspeellijst met slaapverwekkende muziek af, zet je slaapmasker op en op naar dromenland!

Hé buur!

Het is altijd maar weer afwachten naast wie je in het vliegtuig zit. Vooral als je alleen reist hoop je dat je het deze keer beter treft dan die vorige keer toen er een gillend kind naast je zat, of die keer daarvoor toen er iemand naast je zat die eigenlijk twee stoelen nodig had. Je kunt er ook anders tegenaan kijken. Zeg je buurman eens een keer gedag, in plaats van gelijk te proberen zo ver mogelijk bij diegene vandaan te zitten. Wie weet krijgen jullie wel een ontzettend leuk gesprek en heb jij helemaal geen vermaak meer nodig voor de rest van de reis!

Boekjes

Je kunt je tijd ook nuttig besteden en jezelf alvast inlezen in de plaats van bestemming. De ANWB heeft van bijna iedere grote stad wel een leuk boekje met allerlei tips voor tripjes, restaurants, uitgaansgelegenheden etc. Ook staan er veel leuke weetjes in over de stad zelf en over de bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan fietstochten die je kan rijden met behulp van een app: smartphone in de telefoonhouder van je fiets en gaan! Ook wandeltochten en zelfs kroegentochten zijn vaak in dit soort boekjes opgenomen. Zo kom jij op en top voorbereid op je bestemming aan!

You may also like

Leave a Comment