Tips

De plekken in Marokko die je niet wilt missen!

posted by Admin 7 juni 2018 0 comments

Marokko wordt steeds vaker gezien als vakantieland. Je kunt er naar toe gaan voor een strandvakantie, maar er is ook veel te zien en te beleven in Marokko. Er zijn enkele plekken die je niet wilt missen. Dus ga je naar Marokko op vakantie, of wil je dit misschien gaan doen? Bezoek dan in ieder geval een van deze plekken.

Marrakech

Marrakech is misschien wel de bekendste en toeristische plek in Marokko. Marrakech staat voor de stad van God, in het Berbers. Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika. In Marrakech kun je van alles doen. Er zijn hele moderne tot oude plekken te vinden.  Je hebt veel moskeeën, de souk (markt) en het bekende marktplein Djemaa el Fna. Marrakech ligt niet aan de kust en het is er daardoor vaak erg warm. Marrakech is geen geschikte plek om lang te blijven. Wil je een zonvakantie? Ga dan vooral niet naar Marrakech, maar ga naar de mooie badplaats Agadir. Neem vanuit daar een tweedaags trip naar Marrakech. Dan heb je genoeg tijd om Marrakech te zien. Ga je met het vliegtuig naar Marokko? Bekijk dan ons blog wat mee te nemen in het vliegtuig.

Essaouira

Essaouira ligt in tegenstelling tot Marrakech wel aan de kunst en is een bekende vissersstad. Dit is duidelijk te merken, want je kunt overal vis kopen tegen een spotprijsje. In Essaouira is er prachtig blauw water te vinden. De sfeer is erg relaxed, waardoor je goed kunt ontspannen.  Vanuit Essaouira is een uitstapje naar Marrakech ook perfect!

Fez

Fez is een prachtige oude stad in Marokko. Je ziet in Fez echt het oude Marokko terug. Alles wordt in Fez nog op de traditionele manier gemaakt, zo gek je het maar niet kunt bedenken. Veel arbeiders werken gewoon op straat , zoals een lampenmaker. In Fez heb je ook veel hamams, dit zijn badhuizen. De badhuizen zijn vaak in de buurt van een Moskee te vinden, dit vanwege de rituele wassing voor het gebed. Bij de hamam gaat het om religeuze reiniging, lichaamsverzorging en ontspanning. Mannen en vrouwen zijn in Marokko gescheiden bij de hamam. Als je naar Marokko gaat moet je de hamam zeker niet overslaan, het is een hele ervaring en heel anders dan in Nederland.

Tip: Ga niet aan het einde van je vakantie naar de hamam. Hierdoor verdwijnt een groot gedeelte van je kleurtje. Ga in het midden van je vakantie, de dode huidcellen worden weg gescrubd waardoor je weer een mooi kleurtje kunt opbouwen.

Chefchaouen

Chefchaouen is een stad in Marokko die bekend staat om de azuurblauwe huizen. De bewoners van Chefchaouen verven elk voorjaar hun huizen opnieuw blauw. Alle blauwe huizen naast elkaar zorgt voor een prachtig beeld en natuurlijk geweldige foto’s. Die je weer prachtig in je woning kunt hangen als je terug bent. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Bekijk dan het blog foto’s aan de muur. De woningen zijn blauw, omdat in de vijftiende eeuw de Joden onderdak zochten in deze stad. Blauw staat voor goddelijkheid in het jodendom. De huidige bewoners beweren daarentegen dat de azuurblauwe kleur vliegen tegen houd, wat natuurlijk erg fijn is! Naast dat de Chefchaouen prachtig is, kun je er ook goed winkelen. Ben je benieuwd naar andere mooie plekken? Bekijk dan het blog vakantie hotspots.

Aït-Ben-Haddou

Aït-Ben-Haddou is een berbers dorp, die gesticht werd door Ben-Haddou. Het dorp is bekend vanwege de kasba’s. De kasba’s zijn tegen een heuvel aangebouwd. De kasba’s zijn opgebouwd uit leem, stenen en hout. Leem is een grondsoort die grotendeels bestaat uit silt. Hierdoor heeft het een rood-oranje kleur gekregen. De kasba’s worden samen de Ksar genoemd. Wil je naar Aït-Ben-Haddou? Zorg dan dat je goed gekleed bent en de belangrijkste producten bij je hebt. Maak gebruik van een goede rugtas zoals de Eastpak rugzak, waarmee je zorgeloos je eigendommen meeneemt.

Ben je enthousiast geworden over Marokko en weetje welke plek je in ieder geval wilt bezoeken? Maar twijfel je nog over hoe je de reis wilt boeken? Bekijk dan ons blog boeken via het reisbureau of zelf je reis uitstippelen. Alvast veel succes en plezier!

You may also like

Leave a Comment