BestemmingenTips

Populaire last minute bestemmingen voor 2018

posted by Admin 11 juni 2017 0 comments

Heb je nog geen zomervakantie geboekt en wil je wel weg? Of zit je juist te wachten tot heel Nederland weer terug is van vakantie en sla je dan je slag in september of oktober? Je bent duidelijk het last minute type… Maar waar ga je dan heen? Heerlijk op vakantie vroeg het aan last minute website Vakantie Dealz.

Krapte in Spanje

De verwachting van Vakantiedealz.nl is dat – net als in 2017 – ook deze zomer de accommodaties in Spanje snel vol zullen lopen en dat de prijzen daar gaan stijgen. Vooral populaire Spaanse bestemmingen als de Canarische Eilanden en Ibiza zullen dan lastig als last minute te vangen zijn.

Turkije last minute winnaar?

In de zomer van 2016 weken veel mensen in eerste instantie uit naar Griekenland als last minute alternatief voor Spanje. Daarna steeg Turkije toch ook weer snel in populariteit, ondanks de onrusten in 2016. Dit jaar is Turkije ook niet echt lekker in het nieuws, dus de vraag is of Nederlanders weer massaal last minutes richting Turkije gaan boeken in de zomer. Volgens Vakantiedealz.nl is die kans toch vrij groot, omdat ook nu al te zien is dat Turkije als bestemming in populariteit toeneemt. De populariteit van Turkije is vooral te wijten aan de vaak extreem lage prijzen voor (veelal) all inclusive vakanties met zongarantie. Houd er rekening mee, indien je naar Turkije toe gaat, je van te voren een visum moet aanvragen. Een visum voor Turkije kun je eenvoudig online verkrijgen.

Opkomende last minute bestemmingen

Omdat er toch wat Nederlanders zullen zijn die uit principe niet naar Turkije willen, verwacht Vakantiedealz.nl dat, naast alternatieven zoals Portugal en Italië, ook andere bestemmingen in met name Oost-Europa favoriet zullen zijn. Denk daarbij aan Kroatië, dat al behoorlijk in trek is, maar ook aan Macedonië, Montenegro en Bulgarije.

Tip voor last minute boekers

Ga je voor een last minute? Dan heeft Vakantie Dealz nog een aantal tips voor je om het meeste uit je vakantie te halen. De eerste tip is om flexibel te zijn met de data en je bestemming. Dit gaat natuurlijk niet voor iedereen op, maar hoe flexibeler hoe beter de deal over het algemeen. Verder kun je vaak extreem goede deals scoren met een zogenaamde last second aanbieding. De definitie is niet helemaal zuiver, maar meestal zijn dit vakanties waarbij de vertrekdatum binnen 1 of 2 weken ligt. De allerbeste deals kun je soms zelfs krijgen bij last minutes waarbij je de volgende dag al vertrekt. Dus zorg dat je koffers gepakt staan met een algemene zonvakantie inhoud en je bent helemaal klaar voor de goedkoopste last minute vakantie!

You may also like

Leave a Comment