BestemmingenTips

De regels voor ID-kaart en paspoort voor Turkije

posted by Admin 26 maart 2018 0 comments

Je kunt deze zomer natuurlijk heerlijk op vakantie gaan naar Turkije waar je van het prachtige weer en de stranden kunt genieten, maar vergeet met alle voorpret niet je paspoort of ID-kaart te verlengen. Het kost heel wat geregel en geld als je dit nog op het laatste moment moet regelen. En het zou natuurlijk jammer zijn om je hele vakantie te moeten annuleren, omdat je pas op het laatste moment naar je paspoort of ID-kaart kijkt. Vergewis jezelf er dus op tijd van dat je paspoort of ID-kaart nog lang genoeg geldig is. Hierbij daarom enkele regels die gelden voor een paspoort of ID-kaart, wanneer je naar Turkije reist.

Het Turkse visum voor 2018

Om naar Turkije af te reizen heb je een visum nodig. Dit visum is elektronisch aan te vragen en de geldigheid en de prijs van dit elektronische visum zijn hetzelfde gebleven, toen de papieren visum omgezet werd naar een elektronisch visum. Het visum is een half jaar geldig en je mag maximaal drie maanden in Turkije verblijven. Het visum moet aangevraagd worden met je paspoort of ID-kaart. Heb je nog twijfels over de aanvraag, neem dan contact op met het Turks consulaat.

Om er zeker van te zijn, dat je aan alle regels voldoet omtrent de visumaanvraag, is het zeker aan te raden om de officiële website van het Turkse Ministerie na te kijken. De laatste wijziging in de regels heeft plaatsgevonden in oktober 2015, maar het kan geen kwaad de regels nog even goed na te kijken.

Geldigheidsregels paspoort

Zorg zeker dat je paspoort niet op korte termijn afloopt. Zowel bij het aanvragen van je visum als bij het toegang krijgen tot Turkije dient je paspoort nog minimaal vijf maanden geldig te zijn.

Geldigheidsregels identiteitskaart

Het is ook mogelijk om naar Turkije te gaan met een ID-kaart. Ook dan moet je goed op de geldigheidsdatum op je ID-kaart letten. Je ID-kaart moet namelijk gedurende je verblijf in Turkije geldig zijn. Zorg dus niet dat de geldigheidsdatum verloopt tijdens je verblijf, om problemen te voorkomen.

De voor- en nadelen van een elektronisch visum voor Turkije

Het is niet meer mogelijk om bij de Turkse grens een visum aan te vragen. Deze procedure is vervallen. Een visum kan nu enkel online aangevraagd worden. Er zitten ook enkele voordelen aan deze nieuwe aanvraagprocedure. Zo is het aanvragen van een papieren visum veel duurder dan een elektronische visum. Daarnaast kun je op deze manier ook lange wachtrijen op de luchthaven voorkomen, omdat je reeds je visum in bezit hebt.

Online een Turks visum aanvragen kan bij het Turkse ministerie. Het nadeel hiervan is dat er maar één betaaloptie is en dat is per creditcard. Wanneer je geen creditcard het, kun je het Visum naar Turkije aanvragen en betalen met IDEAL. Overigens geldt dat je per persoon een visum moet aanvragen, meerdere personen op één visum kan dus niet.

Het aanvragen van een Turks visum

Het online aanvragen van een Turks visum is heel gemakkelijk. Na aanvraag ontvang je al na twee dagen je visum in je e-mailbox. Omdat de procedure elektronisch is, kan de douanebeambte in het systeem zien of je een visum hebt aangevraagd en bewaar voor de zekerheid ook je e-mail voor als er toch problemen omtrent je visum ontstaat. Nu je de regels kun je weer volop genieten van de voorpret voor een prachtige vakantie naar Turkije.

You may also like

Leave a Comment