Tips

Roadtrippen door het westen van Amerika

posted by Admin 21 april 2018 0 comments

Welke reiziger droomt nu niet van een eindeloze roadtrip door het prachtige Amerika? Logisch, want Amerika heeft ontzettend veel mooie gebieden met overweldigend mooie natuur. Amerika heeft echter ook veel te bieden op het gebied van cultuur. Amerika is dus de droombestemming voor iedereen die houdt van roadtrippen.

Waarom je moet roadtrip maken door West-Amerika?

Veel liefhebbers van reizen zijn er van overtuigd dat Amerika verreweg het beste land ter wereld is om een roadtrip door te maken. Je kunt je kampeerspullen in een huurauto meenemen en steeds ergens anders je tent opslaan, maar je kunt ook een camper huren. Of je nou gaat roadtrippen door het oosten, het westen of door het hele land. Amerika is dé bestemming voor een goede roadtrip.

Eindeloos lange wegen

Amerika heeft ontzettend lange en brede wegen die eindeloos door lijken te gaan. In films heb je ze vast wel eens gezien en in het echt zien ze er net zo uit. Er is weinig verkeer. De wegen zijn er over het algemeen rustig en stil en met het geluid van de radio op maximaal kan het roadtrippen beginnen. De wegen in Amerika lenen zich ontzettend goed voor een roadtrip.

Geniet van de rust

Op de weg kom je weinig ander verkeer tegen. Het enige dat je af en toe tegen zult komen is een verdwaalt woestijnbeest. Deze rust op de weg brengt ook rust in je hoofd. Je hebt geen haast en als je wilt zet je de auto gewoon even stil langs de kant van de weg. Je hebt alle tijd om even rustig om je heen te kijken en te genieten van het uitzicht.

Overnachten op de prachtigste locaties

Hoewel Amerika niet bekend staat om zijn natuurparken, heeft het land toch tal van prachtige parken. Het voordeel van een roadtrip door Amerika is dat je in Amerika in de meeste gevallen gewoon mag overnachten in deze natuurparken. Je kunt er gewoon je tent opslaan of je camper parkeren en genieten van de natuur en het uitzicht tot het tijd is om te gaan slapen. De volgende ochtend wordt je midden in de natuur wakker en kun je rustig wakker worden onder het genot van een kop koffie en de prachtige natuur om je heen.

Stoppen wanneer jij dat wil

Amerika heeft een adembenemend mooie natuur die zo afwisselend is dat je elke dag nieuwe dingen ziet. Van bossen met gigantische bomen tot verlaten zoutvlaktes en van rijden tussen de rotsen tot het rijden over enorme bergen. Het grootste voordeel van een roadtrip is dat je overal kunt stoppen wanneer jij dat wilt. Je hebt geen haast, dus als je wilt kun je rustig een wandeling maken om je benen te strekken. Bovendien heb je alle tijd om foto’s te maken van al dat prachtigs om je heen.

Enorme steden

Na alle rust op eindeloze wegen en in nationale parken bieden een aantal grote steden in het westen van Amerika de nodige drukte en gezelligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Deze steden zijn onderling zo verschillend dat je eigenlijk een bezoekje moet brengen aan alle drie.

Tips voor roadtrippen door Amerika

Wanneer je gaat roadtrippen door Amerika zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt vergeten. Vraag bijvoorbeeld van tevoren het Esta aanvraagformulier voor Amerika aan. Dit is nodig Amerika in te mogen. Door je visum op tijd te regelen hoef je je geen zorgen te maken over je visum en heb je alle tijd om je roadtrip te plannen.

Wanneer je gaat roadtrippen zit je een groot deel van de dag achter het stuur. Sommige mensen zijn het lange rijden gewend, maar anderen worden na een paar dagen rijden moe en dat kan voor onveilige situaties zorgen. Ga voordat je op pad gaat na of een tweede bestuurder bij de prijs van de huurauto inzit. Je kunt het rijden dan afwisselen en dat voorkomt vermoeidheid en frustratie.

De wegen in Amerika zijn veel langer dan we hier gewend zijn. De afstanden lijken daardoor op het eerste gezicht vaak korter dan ze in werkelijkheid zijn. Het is dus verstandig om van tevoren te bepalen welke route je gaat rijden. Zorg er voor dat je je niet hoeft te haasten. Je kunt beter wat tijd overhouden om nog eens extra van de omgeving te genieten dan dat je plankgas moet even om de volgende bestemming op tijd te kunnen bereiken. Probeer niet te veel nationale parken te bezoeken, want dan zit je meer in de auto dan dat je daadwerkelijk aan het genieten bent van de natuur. Als je een paar week gaat roadtrippen kun je het beste niet verder gaan dan Page.

Tot slot is het handig om van tevoren een kaart van Amerika te downloaden. Dit kan bijvoorbeeld via Google Maps. Als je de kaart van tevoren download kun je deze ook gebruiken wanneer je geen internet hebt. Op de rustige wegen is vaak weinig bewegwijzering aanwezig en wanneer deze er wel is, zijn de bordjes vaak niet duidelijk.

You may also like

Leave a Comment