Tips

Tips om een keer niet gestrest op vakantie te gaan

posted by Admin 13 juli 2020 0 comments

Vaak begint de voorpret al wanneer je een vakantie aan het boeken bent of geboekt hebt. Mooie foto’s van je bestemming en accommodatie brengen je al in de vakantiesferen of je waant je zelf al op een mooi strand. Je leest dat het gemiddeld aantal uren zon ook vele malen hoger dan in Nederland, waardoor je niet meer kan wachten. Het aftellen kan beginnen! Iedere keer wordt je weer blij als je aan je geplande vakantie denkt, totdat het een paar dagen voor vertrek is. Ineens moet er nog zoveel gebeuren en je weet niet hoe je het voor elkaar moet krijgen. Lees onderstaande tips om ervoor te zorgen dat jij je vakantie een keer niet gestrest begint!

1.      Gebruik een standaard paklijst

Het inpakken van je eigen koffer is vaak al een hele klus, maar laat staan dat je ook koffers moet inpakken voor je partner en/of kinderen. En dan hebben we het nog niet eens over alle mogelijke kampeerspullen gehad.  Om niets te vergeten is het dan aan te raden om een paklijst te maken. De meeste mensen pakken dan pen en papier erbij en zijn zo een hele tijd zoet met het bedenken van wat er allemaal wel niet mee moet. Vervolgens begint hele riedeltje weer opnieuw bij een volgende vakantie. Eigenlijk is dit verspilde tijd, doordat je in de basis vaak voor iedere vakantie veel dezelfde spullen nodig hebt. Om deze tijd besparen is dan ook aan te raden om een digitale lijst te maken die je er iedere vakantie weer opnieuw bij kan pakken. Tegenwoordig heb je hier ook allerlei handige apps voor zoals de To Do app van Microsoft, waarin je verschillende lijsten kan ordenen.

2.      Blok een dag in het weekend voor je vertrek

Een dag blokken voor jouw vakantievoorbereidingen klinkt makkelijk, echter pakt dit in de praktijk vaak anders uit. Juist omdat je op vakantie gaat hebben mensen de neiging om alles voor vertrek helemaal vol te plannen met sociale afspraken die zeker niet noodzakelijk zijn. Je bent straks een tijd van huis, dus je wilt zeker nog even langs je vrienden en familie. Bovendien is het nog gezellig ook! Probeer toch eens een keer een hele dag te blokken in het weekend voordat je vertrekt. Op die dag mag je geen afspraken inplannen en ga je de dag besteden aan vakantievoorbereidingen. Je zult zien dat je dan een heerlijke dag hebt met voorpret en je op andere momenten in de week alsnog wel je sociale afspraken inplant.

3.      Zorg voor voldoende rust

Een goede nachtrust is essentieel voor je mentale gesteldheid. Alleen grote kans dat dit er voor een vakantie niet van komt. Je bent druk in de weer om alles op tijd voor elkaar te krijgen waardoor je met een vol hoofd aan je nacht begint. Allerlei dingen spoken vervolgens door je hoofd waardoor je moeilijk in slaap komt of midden in de nacht wakker ligt. De volgende dag ben je vervolgens prikkelbaarder en sneller gestrest. Ongezellig om zo een vakantie te moeten beginnen. Neem daarom voor het slapen gaan altijd even een rust momentje voor jezelf. Als je het moeilijk vindt om je rust te vinden, dan zouden (natuurlijke) kalmerende middelen een oplossing kunnen zijn. Al kunnen simpele dingen zoals het drinken van een kopje kamille thee of het nemen van een warm bad al een groot verschil maken. Ook werkt het rustgevend om voor het slapen gaan 10 minuten op een rechte stoel te zitten en alleen naar je ademhaling te luisteren. Op deze manier laat je je gedachten dan even voor wat het is en kom je tot rust.

Hopelijk helpen deze tips je om een keer relaxed je vakantie te beginnen. Wellicht klinken de tips je bekend, alleen zorg ervoor dat je ze nu ook een keer echt toepast. Plak als reminder een post-it met deze tips in je badkamer en je zult zien dat de voorpret ook weer de overhand krijgt net voor vertrek.

You may also like

Leave a Comment