Tips

Tips voor een onvergetelijk verblijf in de meest zuidelijke streek van Frankrijk

posted by Admin 19 oktober 2020 0 comments

De regio Languedoc bevindt zich aan de Middellandse zee tussen het zuidelijke deel van de Provence en het gebergte Pyreneeën dat grenst aan Spanje. De streek is bekend om zijn prachtige lange zandstranden en het warme klimaat in de zomer. De Languedoc is een toeristische bestemming met een groot aanbod aan activiteiten. Je kunt er zwemmen in de zee, wandelen in de bergen, uitgestrekte wijngaarden bezoeken, wijn proeven natuurlijk, en vele burchten en kastelen bezoeken. Languedoc heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische vakantie.

Een dagje Perpignan

Een bekende stad in de Languedoc is Perpignan en bekende kustplaatsen zijn Collioure en Argeles. En een verblijf op een vakantiepark in Frankrijk is dan de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van deze steden, zeker nu in coronatijd. Veel vakantiegangers in de Languedoc-Roussillon trekken er een dagje op uit naar Perpignan, de hoofdstad van het meest zuidelijke departement Pyrénées-Orientales. Wist je dat deze stad een van de warmste Franse steden is? De zon schijnt er maar liefst meer dan 300 dagen per jaar. Daarnaast is Perpignan ook geliefd vanwege de Catalaanse sfeer. Ook Collioure is een toeristische plaats. De ligging in een baai met prachtig blauw water en de indrukwekkende geschiedenis met bijbehorende bezienswaardigheden zijn de moeite waard om het St. Tropez van de Languedoc te bezoeken.

Ontdek de Pyreneeën

Als je dol bent op de natuur kom je in de regio Languedoc niets te kort. Majestueuze bergtoppen, keteldalen en meren vullen het landschap waar je de meest prachtige bergwandelingen kunt maken. In het gebied zijn volop wandelroutes te vinden. In het gebergte zijn ook vele andere activiteiten te beleven. Denk aan wielrennen, mountainbiken, rotsklimmen en raften. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de avontuurlijke sporten die je er kunt beoefenen.

Proef de grootste Franse wijnstreek

Wist je dat bijna een derde van alle Franse wijn uit de Languedoc komt? Op meer dan 400.000 hectare aan grond wordt hier wijn verbouwd. Als je door dit gebied rijdt word je omringt door uitgestrekte wijngaarden. Als wijnliefhebber zit je hier dan ook echt goed. Je vindt hier absoluut de mogelijkheid om wijnen te proeven bij een van de vele wijnhuizen. Ook restaurants en cafés bieden je de gelegenheid om de smaak van de streek te ontdekken.

Verblijf in Quillan

Zuid-Frankrijk kun je niet in een paar dagen zien. In deze authentieke hoek van het land is zoveel te beleven en te zien dat het zonde zou zijn als je hier maar voor korte tijd blijft. Om je bezoek zo fantastisch mogelijk te maken, verblijf je in een comfortabel vakantiehuis. L’ Espinet is een vakantiepark dat gesitueerd is in Quillan. De ligging van het park is prachtig omdat je vanaf hier heel eenvoudig al het moois dat Languedoc heeft te bieden kan bezoeken.

 

You may also like

Leave a Comment