Tips

Tips voor een rondreis door Cuba

posted by Admin 19 februari 2017 0 comments

Cuba spreekt heel wat reizigers tot de verbeelding. Dat kan ook moeilijk anders! Een prachtig land, spotgoedkoop, een heerlijke cultuur, lekker warm weer, heel wat geschiedenis en adembenemende monumenten.

Een rondreis door Cuba is dan ook een must als je naar de Caraïben trekt. Maar… Door het communistische regime kan het moeilijk zijn om zelf je reis te plannen. Er is immers geen (of heel weinig) internet in Cuba!

Moeilijk betekent niet dat het onmogelijk is, en dus helpen we je graag op weg met het plannen van een rondreis naar Cuba!

Waarheen in Cuba?

Na een vlucht van tien uur of meer land je eindelijk op de bodem van het grootste eiland in de Caraïben. De kans is groot dat dit in Varadero of Havana is. Hier liggen immers de twee grootste luchthavens van het land.

Waar je ook land: beide steden moeten verkend worden!

Varadero

Varadero is een prachtige badplaats met tropische zeeën en hagelwitte stranden. Bezienswaardigheden zijn er niet echt in overvloed, maar na tien uur vliegen heb je vast wel een jetlag. Ideaal om tot rust te komen dus!

Havana

Land je in Havana? Dan kom je meteen aan in het hart van Cuba. De drukke stad wordt gekenmerkt door de prachtige oldtimers, de feestende Cubanen en de prachtige koloniale gebouwen die de stad lijken over te nemen. Je moet zeker enkele dagen genieten van de Cubaanse hoofdstad vooraleer je verder trekt naar andere steden of dorpjes in Cuba. Er is immers veel te zien en te beleven!

Viñales

Cuba is wereldbekend voor zijn sigaren. Deze dikke bruine stokken worden bijna allemaal op één plek gemaakt: in de Viñales vallei.

Dit prachtige gebied is helemaal anders dan Havana of Varadero. Naast het kleine stadje is het vooral landbouwgebieden en prachtige natuur die deze plek kenmerkt. Ga op bezoek naar een tabakplantage of kom tot rust in het bergachtige landschap. Viñales was niet voor niets de lievelingsplek van Fidel Castro!

Trinidad

Heel wat kilometers verder ligt het schattige Trinidad. Een klein dorpje met vrijwel alleen koloniale gebouwen. De kasseistenen nemen je al snel mee doorheen de steile stad, terwijl kleurrijke gebouwen je hartelijk begroeten. Klim helemaal naar boven voor een prachtig uitzicht over de terracotta daken van Trinidad.

Cienfuegos

Anderhalf uur van Trinidad ligt Cienfuegos. Een kleine stad met grote allures. Eigenlijk is hier niet heel veel te beleven, maar toch is het een tussenstop van één dag zeker waard. Het pittoreske centrum heeft enkele mooie gebouwen en dagelijks zijn er wel een paar mooie marktjes te vinden.
Vergeet zeker niet om ook de malécon te bezoeken, voornamelijk tegen zonsondergang is het hier echt genieten.

Meer info: Cubana.travel

You may also like

Leave a Comment