Tips

Tips voor een vakantie met de boot

posted by Admin 9 september 2020 0 comments

Op vakantie gaan met de boot is super leuk. Het is echter wel wat anders dan bijvoorbeeld met het vliegtuig naar Spanje. Wanneer je nog nooit eerder met de boot op vakantie bent geweest, weet je dus mogelijk niet waar je allemaal rekening mee moet houden. Daarom geven we in dit artikel diverse tips voor een vaarvakantie!

De locatie

Allereerst dien je te bepalen waar je naartoe gaat varen. Je kunt er voor kiezen om in Nederland te blijven. Nederland heeft namelijk veel prachtige wateren. Bijvoorbeeld in Zeeland! In Nederland op vaarvakantie gaan kent diverse voordelen. Zo heb je geen speciale papieren nodig en spreek je de taal vloeiend. Je kunt er echter ook voor kiezen om in het buitenland te gaan varen. Zo zie je bijzondere natuurplekken die je in Nederland niet tegenkomt. Wat de bestemming ook wordt, zorg dat je van te voren een planning maakt. Kijk wat er in de omgeving te zien valt, en maak een vaarroute. Zo voorkom je dat je eindeloos rondjes gaat varen in hetzelfde gebied. Kijk ook van te voren in welke haventjes je aan kunt leggen om van de boot te gaan.

Vishengels mee

Wanneer je op vaarvakantie gaan heb je uiteraard verschillende spullen nodig. Denk aan kleding, documenten en eten. Het is echter ook een goed idee om vishengels mee te nemen. Je zit immers continu op het water, dus er is voldoende vis in de buurt! Het leuke aan vissen is dat je het altijd kunt doen. Ook als je ergens ver op het water zit en geen verbinding hebt, kun jij gewoon je hengeltje uitgooien!

Slaapplek

Bedenk van te voren ook goed waar je gaat slapen. Op de meeste boten zijn slaapplekken. Echter liggen deze niet altijd even comfortabel. Zorg dus dat je deze slaapplekken comfortabel maakt. Zorg voor dekens, lekkere kussens en een ventilator. Mocht je het slapen op een boot echt niks vinden, dan kun je er ook voor kiezen om ergens aan te meren en een hotel of huisje te boeken. Dit is dan wel iets prijziger, maar je kunt wel heerlijk slapen.

Een boot kopen

Wanneer je nog geen eigen boot hebt om mee op vakantie te gaan, kun je er eentje kopen bij Jachtmakelaardij Kappers.

You may also like

Leave a Comment