BestemmingenTips

Het toerisme op Ibiza

posted by Admin 18 mei 2020 0 comments

Alles op Ibiza staat in het teken van vakantie vieren. Als toerist hoef je je niet te vervelen op het eiland. Er zijn genoeg bezienswaardigheden, restaurants en clubs op het eiland. Daarnaast zit het klimaat ook nog eens mee. 

Ontwikkeling van het toerisme

Het toerisme op Ibiza is al lange tijd aan de gang. Al in de jaren dertig van de vorige eeuw kwam de eerste golf op gang. Het eiland was vooral geliefd bij kunstenaars. Dit is de basis van het imago van het eiland: een eiland vol met kunstenaars en vrije vogels.

In de jaren vijftig begon het toerisme echt op gang te komen. Dit heeft vooral te maken met het vliegveld wat toen werd neergelegd. Tegenwoordig zijn er tientallen vliegmaatschappijen die elke dag naar Ibiza vliegen en bezoeken zes tot zeven miljoen mensen het eiland per jaar. Je ziet een duidelijke tweedeling in deze groep. Aan de ene kant heb je de rijke mensen waarbij geld geen rol speelt en aan de andere kant heb je de mensen die de Ibiza-sfeer willen proeven, maar niet te veel geld willen uitgeven. Veel mensen denken dat een vakantie naar het eiland alleen voor de eerste groep is, maar er zijn genoeg mogelijkheden om voordelige aanbiedingen te vinden. Als je op tijd onderzoek doet naar het huisverhuur op Ibiza, dan is de kans groot dat je een leuke aanbieding kunt vinden.

Activiteiten

Het image van Ibiza is voor veel mensen anders. Het soort toeristen begint zich op te splitsen. Aan de ene kant heb je de toeristen die komen voor de rust en bezienswaardigheden en aan de andere kant het je de toeristen die komen om te feesten. Deze laatste soort van toerisme kwam op gang rond de jaren tachtig. Rond deze tijd begint de populariteit van housemuziek te groeien en Ibiza is een van de eerste plekken waar het gedraaid wordt. Hierdoor trokken alle feestliefhebbers richting Ibiza. Het uitgaansleven op Ibiza is heel mainstream geworden. Tegenwoordig staat het vooral bekend als feesteiland en een groot deel van de toeristen komt voor de feesten, maar er is zoveel meer te doen op het eiland.

 

You may also like

Leave a Comment