BestemmingenTips

Top 5 Europese vakantielanden zomer 2019

posted by Admin 30 mei 2019 0 comments

Het moment waar velen een jaar lang naar uit hebben gekeken is bijna aangebroken: op vakantie gaan. Naast de vele mensen die in het binnenland verblijven zullen er ook veel mensen zijn die kiezen voor een reis naar het buitenland. In dit artikel worden vijf van de populairste vakantielanden genoemd binnen Europa die jij deze zomer kunt gaan bezoeken.

Kroatië

Dit land kent een erg divers landschap. Naast een kustlijn zijn er veel gebergtes en bossen te vinden. Veel mensen worden aangetrokken door dit land vanwege de goedkope prijzen. Voor weinig geld boek je een overnachting in een hotel of eet je een maaltijd. Zo houdt je meer geld over om bezienswaardigheden zoals het Nationaal Park Plitvicemeren te bezoeken.

Turkije

Het bij velen geliefde Turkije is jaar in jaar uit één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dit land staat bekend om haar badplaatsen als Antalya en Marmaris. Plekken als het Taurusgebergte en één van de vele nationale parken mogen ook zeker niet ontbreken tussen dé bezienswaardigheden van Turkije.

Spanje

Bekend om haar zonovergoten costa’s trekken vele Nederlanders, met de auto of met het vliegtuig, iedere zomer naar Spanje toe. De zon schijnt hier elke dag en het is altijd warm. Het land kent een diverse cultuur waarin lekker eten en drinken centraal staat. Vergeet bij een bezoek aan dit land dan ook zeker niet één van de vele tapas restaurants te bezoeken waar het land rijk aan is.

Oostenrijk

Liefhebbers van bergen zullen zich direct thuis voelen in Oostenrijk. Hier kun je naar hartenlust wandelen door bossen en over bergen. Vergeet wanneer je het land liever verkent met je auto zeker niet je auto te verzekeren. Vaak kom je er op vakantie pas achter dat er iets mis is met je auto. Dan is het wel zo fijn dat je direct geholpen kunt worden in een garage zodat je snel weer van je vakantie kunt genieten.

Griekenland

Dit land, bestaande uit het vasteland en tientallen eilandjes, neemt de laatste plek in deze top vijf in. Kies voor dit land als je gek bent op cultuur. Door heel Griekenland is namelijk historische Romeinse en Griekse architectuur te vinden.

Dit land kun je ook bezoeken als je dol bent op een strandvakantie. Eén van de vele witte zandstranden met azuurblauwe zee zorgen ervoor dat jij je hier helemaal thuis zult voelen.

You may also like

Leave a Comment