Tips

Top 6 mooiste natuurparken in Afrika

posted by Admin 29 september 2020 0 comments

Het is een welbekend feit dat Afrika de ‘place to be’ is voor liefhebbers van wilde dieren en ongerepte natuur. Het continent zit boordevol prachtige natuur- en safariparken. Maar naar welke moet je nou gaan? Hieronder helpen we je een handje door 6 prachtige parken op een rijtje te zetten.

Serengeti National Park

De Serengeti is een ontzettend groot natuurpark vol met savannes en boslandschap. Het ligt op de grens van Kenia en Tanzania. Serengeti is een woord uit de Maasai-taal en betekent ‘eindeloze vlaktes’. Dit is misschien wel het bekendste nationale park ter wereld, vele natuurfilms zijn hier opgenomen. Een prachtig fenomeen treedt hier jaarlijks op. Rond juli trekken meer dan een miljoen dieren, waaronder zebra’s, gazelles en gnoes, naar het noorden, op zoek naar vers water en gras. Daarbij steken ze de rivier de Mara over. Deze zogenoemde migratie is, in combinatie met de prachtige natuur, werkelijk adembenemend.

Okavango Delta

Dit is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het ligt noordelijk in Botswana en het is de ideale plek voor mensen die van pure rust en schoonheid houden. Dit park is ontzettend veelzijdig, zo geniet u van de zeldzaamste wilde dieren terwijl u vaart in het water op een traditionele mokoro boot of rijdt over de prachtige off-road wegen in een 4×4. Ook te voet is hier meer dan genoeg te beleven. De schoonheid van dit park zal je charmeren. Iets om nooit te vergeten.

Chobe National Park

Dit grote park, vernoemd naar rivier de Chobe, ligt ten oosten van de Okavango Delta in Botswana op de grens met Namibië. Het is een ongekend schitterend wildreservaat vol met prachtig wild. Het is één van de beste safari plekken in Botswana om de ‘Big Five’ te spotten, aldus kenners. Uitgeput van een lange dag? Stap op een bootje en geniet van de rustgevende Chobe rivier onder het genot van een koude cocktail en een uitgestrekte zonsondergang van je dromen.

Kidepo Valley National Park

Kidepo Valley ligt in het uiterste noordoosten van Oeganda, grenzend aan Zuid-Sudan. De uitzichten hier zijn om nooit te vergeten. Uitgestrekte savannes, ongerepte rotspartijen en de 2750 meter hoge Mount Morungole beheersen hier het uitzicht. Kidepo Valley is met name zo aantrekkelijk omdat er weinig toerisme is, hier moet je geweest zijn voordat de toerisme begint te lopen!

Etosha National Park

Dit park, gelegen in Namibië, bestaat voor een overgroot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door bushveld. Hier zijn veel wilde dieren te spotten vanuit de verschillende toeristenkampen met kampeerplaatsen en lodges. ’s Avonds komen de wilde dieren langs om wat te drinken van één van de drinkplaatsen, je staat oog en oog met Afrikaans wild.

Ngorongoro Crater Conservation Area

Bij de Ngorongoro-krater in Tanzania vind je iets wat je nergens ter wereld terug gaat vinden. Een vulkaankrater met een diameter van 21 kilometer waarin verschillende klimaatzones heersen. Je vindt hier de ‘Big Five’ terug en ze zijn hier minder schuw dan in andere gebieden, dit is een reden waarom veel mensen de voorkeur hebben voor dit park. De locatie is erg gunstig, het ligt namelijk nabij andere bekende parken. Dit is een uiterst unieke locatie die zeker het bezoeken waard is.

You may also like

Leave a Comment