Tips

Veilig op motorvakantie in het najaar

posted by Admin 9 september 2020 0 comments

Afgelopen zomer niet op vakantie geweest? En wil je dit najaar alsnog enkele dagen of misschien zelfs wel weken op pad? Dan is een motorvakantie natuurlijk heel aantrekkelijk. Gaan en staan waar je maar wilt, inclusief het gebruik van jouw favoriete voertuig. Helaas is rijden in het najaar niet altijd even gunstig. Vallende bladeren, een laagstaande zon en veel wind en regenval kan motorrijden een stuk onveiliger maken. Ben jij toch van plan om dit jaar nog op motorvakantie te gaan? En ben je al druk bezig met shoppen voor nieuwe onderdelen op caferacerwebshop.com om van jouw motorfiets een nóg fijner vervoersmiddel te maken? Maak dan gebruik van de volgende tips om de veiligheid op de motor te verhogen.

Schaf een goede zonnebril aan

In de herfst zien we dat de zon steeds wat lager komt te staan. Hierdoor wordt het ook gevaarlijker op de weg. Doordat de zon in je ogen schijnt, zie je veel minder wat er onderweg gebeurt. Gelukkig hebben de meest helmen tegenwoordig al een ingebouwde filter, zodat je ook bij felle zon de weg goed kunt overzien. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de andere verkeersdeelnemers.

Heb je zelf geen last van de laagstaande zon, omdat deze bijvoorbeeld op je rug schijnt? Bedenk dan goed dat je nu past écht in de gevarenzone zit. Dit betekent namelijk dat de automobilisten de zon in de ogen hebben en jou hierdoor slecht kunnen spotten. Pas daarom op met het aandrukken van de gashendels van Caferacerwebshop.com, maar rij bedachtzaam langs de andere verkeersdeelnemers om ongelukken te voorkomen.

Pas je rijgedrag aan op gladheid

Een bekend fenomeen in het najaar zijn de vallende bladeren. Hoewel je hier op de snelweg weinig last van zult hebben, kan dit binnen de bebouwde kom en landweggetjes voor gevaarlijke situaties zorgen. Een prachtig gezicht, maar de weg kan hierdoor spekglad worden. Voordat je het weet gooi je te snel je knipperlichten uit om van baan te verwisselen of af te slaan en lig je onderuit. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je rijgedrag op de gladheid aan te passen. Let daarom extra op bij bochten, neem rustig gas terug (niet remmen bij gladheid!) en rij rustig over wegen die bevuild zijn geraakt.

Kleed jezelf warm aan

Zeker wanneer je op motorvakantie gaat in het najaar is het belangrijk om ook je kleding aan te passen op de naderende kou. Je zal immers heel wat kilometers maken en dan is het wel zo prettig als je heerlijk comfortabel op de motor kunt zitten. Zorg ervoor dat je niet alleen warm gekleed bent, maar dat je ook voorbereid bent als de kou plotseling erger wordt. Zeker wanneer je ook de grenzen over wilt gaan. Het weer kan plotseling omslaan. Neem winterhandschoenen aan en eventueel een extra dik motorjas. Het is bewezen dat men bij extreme kou minder goed kan nadenken en het concentratievermogen afneemt. Daardoor neemt dus ook het risico op ongevallen toe.

Blijf zichtbaar voor andere weggebruikers

In het najaar wordt het doorgaans al heel snel donker. Hierdoor is het wel belangrijk om extra goed zichtbaar te blijven voor andere weggebruikers. Niet alleen met de lampen van de motor zelf, maar ook met reflecterende kleding en/of helm. Bedenk goed dat je met de db killer bij Caferacerwebshop er ook nog eens voor hebt gezorgd dat je geruisloos langs andere weggebruikers kunt rijden. Dat kan ook een nadeel opleveren als ze je daarbij ook nog eens slecht kunnen zien. Werk dus aan je uitstraling op de motor om ongevallen te voorkomen. Zo kun je veilig op vakantie. Ook in het najaar.

You may also like

Leave a Comment