BestemmingenZonvakanties

Vergeet je visum niet als je op vakantie gaat naar Turkije

posted by Admin 3 augustus 2018 0 comments

Wanneer je op vakantie gaat, wil je het liefst natuurlijk geen zorgen hebben. Helaas moet je bij sommige vakantielanden wel rekening houden met een aantal dingen, denk bijvoorbeeld aan een visum. Turkije is zo’n land. Vergeet dus zeker niet om een visum aan te vragen wanneer je op vakantie gaat naar Turkije.

Je visum halen op het vliegveld

Als je met het vliegtuig bent geland in Turkije, heb je nog de mogelijkheid om daar een visum te halen. Let wel op, want hier staan vaak enorm lange rijen. Het duurt dan soms ook wel uren tot je aan de beurt bent. En denk maar niet dat dit allemaal eerlijk en oprecht gaat. Hele groepen mensen dringen zonder pardon voor, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Als je uren hebt gewacht op je visum, kan je in de volgende rij gaan staan. Je visum en paspoort moeten namelijk nog gecontroleerd worden. Gelukkig is er een manier waarop jij jouw visum kunt regelen voordat je op vakantie gaat. Dit is erg aan te raden. Het kan je namelijk zo een aantal uur schelen op het vliegveld.

Dit moet je weten als je een visum aan gaat vragen

Het is belangrijk dat jouw paspoort zes maanden na aankomst in Turkije nog geldig is. Voor een identiteitskaart geldt dit niet, die hoeft slechts geldig te zijn voor de duur van je bezoek.
Daarnaast is het ook verstandig om je visum altijd uit te printen of offline op te slaan op je mobiele telefoon. Op deze manier heb je jouw visum altijd bij de hand en kan je altijd gemakkelijk aantonen dat je een geldig visum hebt.
Je hebt niet alleen een visum nodig wanneer je met het vliegtuig naar Turkije reist. Ook als je op een andere manier het land binnenkomt (bijvoorbeeld met de auto) is het belangrijk dat je een geldig visum bij je draagt. Zo niet, dan kunnen hier vervelende gevolgen aan hangen.

Een visum aanvragen

Om te voorkomen dat je uren in de wacht staat op het vliegveld, kan je ook online al je visum aanvragen via bijvoorbeeld Turkijevisumaanvragen.nl. Dit is snel en gemakkelijk. Het duurt vaak slechts enkele minuten. Dat is natuurlijk helemaal niks als je het vergelijkt met die uren op het vliegveld.
Het is verstandig om je visum uit te printen, al accepteren veel vliegvelden het ook gewoon wanneer je het visum op je mobiele telefoon laat zien. Toch is het natuurlijk beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Ook wanneer je telefoon stuk gaat of je batterij op is, is het handig om een uitgeprint exemplaar te hebben.

Met spoed een visum aanvragen

Het kan zomaar zijn dat je vandaag of morgen al af wilt reizen naar Turkije maar om welke reden dan ook vergeten bent om een visum aan te vragen. Geen nood, je hoeft geen uren te wachten op het vliegveld. Je kunt ook je visum Turkije online aanvragen met spoed. Vaak heb je hem dan al binnen een kwartier via de mail. Let wel op dat deze aanvraag vaak een beetje duurder is, vaak kost dit ongeveer vijf euro extra. Maar dat is natuurlijk niks als je dat vergelijkt met al die uren wachten!

Hoe lang is het visum geldig?

Een visum om te verblijven in Turkije is 180 dagen geldig. Het visum mag alleen gebruikt worden voor zakelijk of toeristisch verblijf. Je mag met het visum maximaal negentig dagen verblijven in Turkije. Let wel op dat deze dagen niet aaneengesloten hoeven te zijn. Als je een ander visum aan wilt vragen omdat je buiten de regels valt, dan kan je ook een fysiek visum aanvragen. Let wel op dat dit vaak duurder is en meer tijd kost.

Voorwaarden wanneer je een visum aanvraagt

Er zijn een aantal dingen die je niet mag doen wanneer je met een visum Turkije in wilt:
– je mag niet in dienst bij een werkgever die Turks is
– je mag geen onderwijs volgen aan een Turkse onderwijsinstellingen
– als archeoloog mag je met dit visum geen veldwerk uitvoeren
– als je een documentaire wilt filmen, moet je een ander visum aanvragen
– als vrachtwagenchauffeur dien je een ander visum te hebben

You may also like

Leave a Comment