Tips

Verhuizen naar het land van je dromen

posted by Admin 24 augustus 2020 0 comments

Sommige mensen dromen er hun hele leven van: gaan wonen in dat mooie land en weg uit de sleur van Nederland. Maar jij wilt deze droom omzetten in realiteit. Of misschien is voor jou de reden voor emigratie je werk. Hoe dan ook, het is goed om gedegen voorbereid te verhuizen naar het buitenland. Hoe pak je dat aan?

Taal en cultuur

Je kunt beginnen met je te verdiepen in de cultuur van het land: wat zijn de gewoontes? Wat kun je wel doen en wat moet je juist absoluut niet doen? Vooral voor een cultuur die verschilt van de Nederlandse, helpt begrip van die andere cultuur je om snel te integreren. Ook kennis van de taal van het land zal je helpen om verschillen te overbruggen.
Wanneer je doel is om een eigen bedrijf te beginnen in het buitenland, is het aangeraden om je te verdiepen in wet- en regelgeving. Dat voorkomt dat je voor nare verrassingen komt te staan,

Wat moet ik regelen in Nederland regelen vóór ik vertrek?

Voor het daadwerkelijke verhuizen naar het buitenland moet er in Nederland een en ander geregeld worden. Je moet bijvoorbeeld je emigratie melden bij de gemeente, een DigiD aanvragen, belastingzaken regelen, etc.. Informatie is te vinden op deze website van de Rijksoverheid.

De praktische kant van de verhuizing

Voor de praktische zaken met betrekking tot de verhuizing zelf is het goed om een verhuisbedrijf in te schakelen. Vanwege de kennis en ervaring van het verhuisbedrijf, kun je er vanuit gaan dat jouw meubels, waardevolle spullen en zelfs bijvoorbeeld je piano of geliefde huisdier(en) goed aankomen. Maar het verhuisbedrijf is er niet alleen om er voor te zorgen dat je spullen in het land van bestemming komen, zij kunnen je ook helpen met veel praktische zaken die bij een emigratie komen kijken. Je kunt bij hen bijvoorbeeld een verhuisverzekering afsluiten. Gaat er dan onderweg onverhoopt toch iets mis, dan ben je in elk geval verzekerd. Denk verder ook aan het afhandelen van douaneformaliteiten. Als je daar geen ervaring mee hebt, kan dit best lastig zijn. Een verhuisbedrijf heeft kennis van zaken en kan dit voor je regelen. Belangrijk is om na te gaan of het verhuisbedrijf AEO-gecertificeerd is. Dit is een certificaat dat wordt afgegeven door de douane aan bedrijven die internationaal actief zijn.

Door bovenstaande tips ter harte te nemen, heb je een goed begin. En zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “een goed begin is het halve werk.”

You may also like

Leave a Comment