Tips

Vier verschillende manieren van kamperen

posted by Admin 10 april 2019 0 comments

Wil jij dat jouw volgende vakantie een kampeervakantie wordt en ben je op zoek naar een manier van kamperen die helemaal bij jou past? Kamperen kan op veel verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor een volledig gemeubileerde tent (glamping), maar behoren ook kamperen op een natuurcamping of op reis gaan met een camper (roadtrip) tot de mogelijkheden. Wij hebben vier manieren van kamperen voor je op een rijtje gezet.

De tent

Ga jij kamperen omdat je terug wilt naar de basis? Dan is kamperen met een tent de beste keuze. Kamperen met een tent betekent dat je afscheid moet nemen van alle gemakken van een huisje, appartementje, stacaravan, caravan of camper. Kamperen in een tent betekent koken op een klein kooktoestelletje, slapen op een luchtbed en over de hele camping over lopen als je gebruik wilt maken van het toilet of de douche. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan is kamperen met een tent jou op het lijf geschreven.

De vouwwagen

Wil jij het gevoel van kamperen met een tent en kamperen met een caravan combineren? Kies dan voor een kampeertrip met een vouwwagen. Een vouwwagen is een grote tent die opgevouwen in een aanhangwagen zit. In de meeste gevallen wordt de aanhangwagen gebruikt als basis voor het bed dat de vouwwagen bevat. Sommige vouwwagens gebruiken de aanhangwagen als plaats om te zitten. In dat geval zitten er, in de uitgeklapte stand, twee bankjes in de vouwwagen. Een vouwwagen biedt meer comfort dan een tent, maar minder comfort dan een caravan of camper.

De caravan

Wil jij kamperen zonder dat je het huiselijke gevoel helemaal los moet laten? Dan is een caravan iets voor jou. Dankzij de caravan heb je altijd een klein huisje bij dat van alle gemakken is voorzien. Zo bevat een caravan een keuken en een fatsoenlijk bed en biedt het de mogelijkheid om binnen te zitten, mocht het regenachtig weer zijn. Door te kiezen voor een caravan geniet je van alle gemakken van een vakantiehuisje, zonder dat je daar het kampeergevoel voor moet laten varen.

Het ultieme gevoel van vrijheid: kamperen met een camper

Wil jij het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Dan is kamperen met een camper de beste keuze. Door te kiezen voor een camper kan je gaan en staan waar je wilt. Het opzetten en weer inpakken van een camper kost de minste tijd in vergelijking met een tent, een vouwwagen en een caravan. Hierdoor is het gemakkelijker om van camping naar camping te trekken. Bovendien vind je door heel Europa camperplaatsen waar je geheel gratis of tegen een kleine vergoeding mag overnachten. Zo kan je met een camper overal terecht. Wil jij voor het eerst op vakantie met een camper? Dan is het aan te raden om in plaats van een nieuwe camper een tweedehands camper te kopen. De aanschafkosten van een tweedehands camper zijn aanzienlijk lager, waardoor jouw eerste camperreis niet een ongelofelijke investering hoeft te zijn. Een tweedehands camper kopen doe je bij een occasion camperspecialist bij jou in de buurt.

You may also like

Leave a Comment