Tips

Wellnessweekend, tank wat extra energie

posted by Admin 14 februari 2017 0 comments

Na een periode van hard werken kan het gebeuren dat je tegen het einde van de winter wat lustelozer wordt. Ook liggen er virussen op de loer en worden de mensen uit je directe omgeving bij bosjes geveld door een griepvirus. Dan wordt het hoog tijd om eens een weekendje te benutten om wat energie bij te gaan tanken.

Je kunt jezelf dan beloven om op tijd naar bed te gaan, meer vers fruit en seizoensgroenten te gaan eten, dat is zeker altijd goed. Of jezelf vol te stoppen met vitaminepillen, de pillenindustrie beloofd wonderen. Maar een betere manier om extra energie op te doen is een weekendje echt helemaal te ontspannen. Een sauna weekendje weg kan al voldoende zijn om even tot rust te komen en je lichaam de gelegenheid te geven om te herstellen en je weerstand te vergroten.

Een saunaweekend is goed voor lichaam en geest
Door de hitte in de sauna ga je zweten om af te koelen. Bijkomend voordeel is dat je lichaam dan ook afvalstoffen afvoert. Net als bij physieke inspanning gaat je hart sneller kloppen, wat goed is voor de werking van je hart. Daarnaast raakt ook je lichaam beter doorbloed en heeft de warmte van de sauna een positief effect op spieren en gewrichten en je geestelijke ontspanning. Plan dus af en toe een weekendje weg om uitgebreid naar de sauna te gaan. Je natuurlijke weerstand wordt groter en je hebt minder kans om een verkoudheid op te lopen.

Compleet verzorgde wellnessvakantie
Nog beter is te kiezen voor een compleet verzorgde wellnessvakantie inclusief massages en wellnessbehandelingen, gezonde lunches en heerlijke diners. Als je er de tijd voor kunt vrijmaken is een wellnessvakantie een aanrader. Meestal duurt een wellnessvakantie ongeveer drie tot zes dagen. Je hebt dan ook voldoende tijd om tussen de sauna en de behandelingen door relaxte wandelingen in de natuur te maken. De zogenaamde spa- en wellnesshotels hebben comfortabele kamers, een uitstekend restaurant en bieden een uitgebreid wellnesscentrum met vele sauna faciliteiten, een verwarmd zwembad, een rustruimte en een wellness- en beautysalon voor massages en behandelingen.

Tijdens een wellnessvakantie kun je een of meer massages reserveren. Denk aan een klassieke massage, sportmassage, hotstone massage, voetreflexmassage, lomi lomi massage en een ontspanningsmassage. Ook heb je met een wellnessvakantie volop de gelegenheid om allerlei andere wellnessbehandelingen te ondergaan, zoals een hamambehandeling, floating, aromatherapie, balneotherapie, wraps of pakkings, lymfedrainage enz.

You may also like

Leave a Comment