Tips

Werk deze to-do lijst af voordat je op vakantie gaat

posted by Admin 4 maart 2017 0 comments

Aan een vakantie gaat een lange periode van plannen vooraf. Het begint met dagdromen van een warm en zonnig strand terwijl je op kantoor verveeld uit het raam zit te staren. Reisprogramma’s op televisie kijken en reisblogs op internet lezen geven je inspiratie voor verschillende bestemmingen. Als de vliegtickets en hotels geboekt zijn dan volgt de concrete planning voor een vakantiereis. Over het algemeen is dit een proces waar de meeste mensen van genieten. Toch kan het soms ook stressvol zijn wanneer je bang bent om dingen te vergeten of je even geen inspiratie meer hebt. We hebben daarom de volgende to-do lijst opgesteld die je kunt afwerken voordat je daadwerkelijk op vakantie gaat.

Manieren om bestemming te bepalen
Het bepalen van een bestemming voor je vakantie is natuurlijk de eerste stap van de voorbereiding. Om een bestemming te kiezen moet je eerst bedenken wat je wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld reizen naar een locatie met zon en zee of juist met bergen en sneeuw? Geniet je van natuur of van cultuur? Iets dat ook meespeelt in het kiezen van een bestemming is het beschikbare budget voor de vakantie. Naar een verre bestemming aan de andere kant van de wereld vliegen is natuurlijk duurder dan de auto pakken en naar Zuid-Frankrijk rijden.

Vakantiebenodigdheden in huis halen
Wanneer eenmaal besloten is waar je heen gaat dan is het tijd om in huis te halen wat je nodig gaat hebben op vakantie. Dit zal sterk afhankelijk zijn van de bestemming die je gekozen hebt. Je bestemming bepaalt of je zonnebrandcrème en een zwembroek of warme kleren en ski’s in huis moet halen. Een goede tips is om ook na te gaan of sommige dingen in het land van je bestemming goedkoper zijn dan in Nederland. Zo kan je in Azië bijvoorbeeld zeer goedkoop nieuwe kleding kopen.

Onverwachte verrassingen voorkomen
De laatste fase van het plannen voor een vakantie bestaat uit het voorkomen van onverwachte verrassingen. Dit betekent onder andere het afsluiten van een goede reisverzekering. Zoek ook uit of er vaccinaties of visa vereist zijn voor je vakantiebestemming. Check of je paspoort op de datum van vertrek nog minimaal zes maanden geldig is wanneer je naar het buitenland wil vliegen. Als laatste moet je ook een noodbudget regelen voor het geval dat er iets misgaat met je pinpas op vakantie. Zorg bijvoorbeeld voor travellercheques of een back-up pinpas en creditcard.

Bron: vakantie-xl.nl

You may also like

Leave a Comment